Israel

ATAC cu CUŢITUL într-un autobuz plin cu pasageri în Israel

Un palestinian a înjunghiat joi un pasager într-un autobuz din sudul Cisiordaniei, rănindu-l grav, autorul fiind împuşcat mortal de un alt pasager înarmat, a anunţat armata israeliană şi organizaţia Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, informează AFP, potrivit agerpres.

”Un terorist a înjunghiat un pasager într-un autobuz în apropiere de colonia Elazar. Pasagerul a fost rănit şi este internat în spital. Un civil care se afla în autobuz a tras asupra teroristului şi l-a ucis”, a indicat armata israeliană într-un comunicat.

Pasagerul grav rănit, un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost transferat la spitalul Shaarei Tsedek din Ierusalim, unde a fost operat imediat.

Ministerul Sănătăţii palestinian l-a identificat pe autorul atacului drept Nidal Juma Jaafra.

Israelul cunoaşte de zece zile cea mai sângeroasă perioadă din ultimii 16 ani, 11 persoane decedând în trei atacuri violente comise la Hadera (nord), Beer Sheva (sud) şi în comunitatea ultrareligioasă Bnei Brak, din suburbiile oraşului Tel Aviv.

Există temeri că violenţele ar putea escalada în următoarele zile, odată cu apropierea lunii sfinte musulmane a Ramadanului (care în acest an cade în aprilie). Poliţia israeliană rămâne în alertă, forţele de ordine fiind suplimentate la principalele obiective turistice.

Raportul anual al armatei israeliene a consemnat anul trecut 100 de atacuri asupra israelienilor în Cisiordania ocupată, faţă de 60 în anul precedent. La acestea se adaugă 5.532 de atacuri cu pietre, faţă de 4.000 comise în anul 2020. În Cisiordania trăiesc, pe lângă cei circa 2,9 milioane de palestinieni, aproximativ 475.000 de colonişti evrei.

Citește și:  Israelul dezvoltă, împreună cu SUA, noul scut antirachetă Arrow-4
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close