ATAC. Cel puțin cinci morți în urma unei luări de ostatici la o BISERICA – Europa News
Africa

ATAC. Cel puțin cinci morți în urma unei luări de ostatici la o BISERICA

Cinci persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite după ce mai multe persoane înarmate au luat ostatice persoanele aflate într-o biserică din Zuurbekom, Africa de Sud.

Potrivit Poliției, la momentul atacului nu a fost clar câte persoane se aflau în lăcașul de cult, dar în urma unei operațiuni a forțelor de ordine, clădirea a fost eliberată, informează CNN via gandul.ro

Atacul s-a petrecut la o biserică penticostală din Zuurbekom, localitate aflată la nord-vest de Pretoria.

Patru dintre persoanele care au decedat au fost găsite împușcate și arse în interiorul unui autovehicul, iar cea de-a cincea, un membru al forțelor de securitate, a fost împușcată în timp ce intervenea pentru a opri luarea de ostatici.

Printre persoanele rănite și transportate la spital se numără și polițiști.

Cel puțin 34 de arme de foc, printre care și mitraliere, au fost confiscate de Poliție.

„Sunt convins că intervenția promptă a forțelor de securitate a prevenit ceea ce ar fi putut să fie o baie de sânge mult mai gravă. Este regretabil că un astfel de incident are loc în timp ce Africa de Sud este afectată de un virus mortal și de crime violente”, a declarat comisarul Khela John Sitole, prin intermediul unui comunicat de presă.

Autoritățile locale au fost informate de incidentul de la biserica penticostală din Zuurbekom prin intermediul unui apel telefonic către serviciul de urgență.

Biserica din Zuurbekom nu este la primul incident de acest tip

Un grup de persoane înarmate a intrat în incinta lăcașului de cult și ar fi atacat persoanele din interiorul acestuia susținând că „au venit pentru a ocupa incinta”, potrivit unui comunicat de presă al Poliției locale.

Citește și:  Peste 100 de persoane, majoritar creștini, au fost uciși într-un atac de masă în RDC

Autoritățile au adăugat că există suspiciuni potrivit cărora atacul ar fi fost motivat de un conflict intern, motiv pentru care este investigată și această posibilitate.

Conducerea respectivei biserici a fost contestată în repetate rânduri, încă de la moartea fostului său lider, în 2016. Poliția a mai fost chemată la sediul acesteia și în 2018, în urma unui schimb de focuri între mai mulți membri ai congregației.

Anul anterior, autoritățile au început o investigație după ce mai mulți membri ai bisericii au acuzat dispariția a 6,5 milioane de dolari din fondurile instituției.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close