Romania

De ce se minte în criza COVID?

„Dragi români, este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”, declara Klaus Iohannis la 27 februarie 2020. Câteva zile mai târziu: „Până și persoanele mai vârstă, care au și alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică.”

De ce nu demitizează Iohannis boala și acum?

Luate cuvânt cu cuvânt, declarațiile se dovedesc mincinoase. O durere în gât și o tuse banală nu te trimit la ATI sau direct la morgă. De ce nu demitizează Iohannis  boala și în prezent? Dacă era ca o banală gripă, cum a devenit ucigaș virusul? Sau sintagma a apărut când a decretat starea de urgență care, într-un fel, trebuia motivată? Dacă a decretat-o când aveam câteva sute de cazuri, la 50.000 de cazuri ce ar fi făcut? Mi se pare că altceva se ascunde în spate.

Critici, deci ești conspiraționist

„Vaccinați-vă. Vaccinul este sigur și reprezintă singura modalitate prin care putem pune capăt pandemiei.” Declarația, tot a lui Klaus Iohannis, a fost rostogolită în timp și preluată și de alții într-o formă sau alta. Vaccinul este sigur? Cum poate garanta președintele acest lucru din moment ce pe prospecte scrie că se află în faza de experiment până în 2023 sau 2024? Să te pronunți cu atâta fermitate când produsul este încă în faza de încercări este ori un act nebunesc ori o minciună.

Citește și:  Dictatura Covidistă a căzut în Franța: Pașaportul Covid, lockdown-ul sau starea de asediu nu vor mai putea fi restabilit

Valeriu Gheorghiță se încurcă în propriile declarații

Nici măcar faptul că producătorii nu-și asumă răspunderea în cazul efectelor secundare și nu acordă despăgubiri eventualelor victime nu i-au dat de gândit lui Iohannis că vaccinul nu este de sigur pe cât îl lăuda? Falsitatea declarației privind siguranța vaccinului avea să iasă curând la iveală. Cei care nu credeau în efectele miraculoase ale serului și l-a criticat au fost acuzați imediat de conspiraționism. Era mai simplu așa, decât să se spună adevărul.

Ce nu trebuie să știm?

EudraVigilance, baza de date europeană a rapoartelor despre reacțiile și decesele provocate de vaccinurile împotriva COVID-19, a înregistrat 3.964 de decese care au avut loc în urma vaccinurilor Covid și 162.610 de alte reacții adverse. Raportul a fost întocmit până la data de 13 martie, 2021. Datele nu conțin cazurile înregistrate în SUA. Cele opt cazuri din România, din care cinci soldate cu decese, sunt considerate coincidențe de către autorități. O exprimare care denotă atât cinismul, cât și intenția de a ascunde adevărul. Cine cu cine a coincis? Cine cu ce s-a potrivit atât de bine încât să i se spună coincidență?

Vaccinul ne imunizează. Poate după Dicționarul Explicativ Cîțu

Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, cu greu a recunoscut că 7.145 de persoane vaccinate cu prima doză și alte 1.012 care primiseră ambele doze au făcut boala împotriva căreia li se inoculase serul. Datele nu sunt făcute publice în buletinele Grupului de Comunicare Strategică, așa cum ar fi fost firesc. Ce trebuia ascuns? Că vaccinul nu este atât de eficient pe cât ni se prezintă, adesea cu agresivitate, în reclame absolut jenante sau în emisiunile tv? E degeaba acest apetit pentru minciună sau se urmărește camuflarea unor adevăruri pe care nu trebuie să le aflăm vreodată?

Citește și:  SONDAJ: Majoritate germanilor sunt împotriva avantajelor pentru cei complet imunizaţi

Ștampila de pe fruntea guvernului

Premierul Cîțu nu avea cum să lipsească din această sarabandă a minciunilor. Promite măsuri de relaxare dacă, până la sfârșitul lui mai, vor fi 5 milioane de persoane imunizate. Și apoi alte 10 milioane până în august. Nu mi se pare a fi conștient de ceea ce spune. Cifrele sunt de domeniul fantasticului în condițiile date. 80 la sută din populație nu vrea să se vaccineze, iar acum se studiază dacă nu se poate merge cu vaccinarea din poartă în poartă, precum preotul cu Botezul. Este rezultatul unei campanii de minciuni, de înfricoșare a cetățenilor, dusă de medici care doar că nu ne amenințau cu moartea. Când ajungi să soliciți Bisericii să se implice, după ce ai hărțuit-o timp de un an, mințind sau inventând scenarii, nu poți decât să te compromiți iremediabil. Iar când ceri ajutor de la maneliști, ți-ai pus deja ștampila pe frunte. Fără să-și dea seama că a chiulit cam mult de la școală, premierul vorbește despre imunizare, în condițiile în care aceasta presupune altceva. Cu peste 7.000 de cazuri de îmbolnăviri după vaccinare, „imunizarea” lui Cîțu se face doar din loc în loc.

SURSA

 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close