Romania

Ascunși într-un tir, doi migranți au încercat să intre în România. Erau înfășurați în folie de aluminiu și saci de plastic pentru a nu fi găsiți

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat doi cetățeni din Siria, care au încercat să intre ilegal în România, prin evitarea efectuării controlului de frontieră. Aceștia se aflau ascunşi în compartimentul marfă al unui ansamblu  rutier, înfășurați în folie de aluminiu și saci de plastic, printre marfa transportată.

În cursul zilei de ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 59 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul  transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, piatră pentru pavaj, încărcată din Turcia pentru o societate din România.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii au constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii era rupt și lipit. Polițiștii au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului, ocazie cu care au constatat faptul că, printre marfa transportată, se aflau ascunse două persoane, înfășurate în folie de aluminiu și saci de plastic.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt un bărbat, în vârstă de 25 de ani,  și o femeie, în vârstă de 26 de ani. Aceştia au declarat polițiștilor faptul că sunt din Siria și s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii sirieni intenționau să ajungă în Olanda.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Citește și:  Invazie de insecte în tot Clujul: Se prind de haine, intră în case, găuresc perdele și înțeapă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close