Franta

Video: Şoferii români de TIR, atacați în Franţa! Marfa, aruncată din camioane şi distrusă cu tractoarele de protestatari!

În ultimele zile au avut loc mai multe episoade de vandalizări ale camioanelor de către protestatarii francezi. Iar tate acestea se întâmplă cu poliţiştii şi jandarmii de faţă. Forţele de ordine nu intervin.

Astfel, şoferii de pe TIR din România, care transportă produse alimentare pe teritoriul Franţei, îşi riscă viaţa.

Nicolae şi Romina Badea, doi soţi din Cluj care lucrează împreuna pe acelaşi tir, au nimerit într-un blocaj pe autostrada 7, în sudul Franţei. Protestatarii furioşi i-au încojurat şi le-au scos marfa cu forţa.

Mă uitam uimit la ceea ce se întâmplă, nu-mi venea să cred. Ne-au spus să fim paşnici, să cooperăm, pentru a nu ne fi pusă viaţa în pericol.

Fiind şi jandarmii, au luminat cu lantarna în camioanele respective să vadă protestatarii ce fel de marfă au şi ce scrie pe etichete. Marfa era dată jos şi călcata cu tractoarele”, a povestit Nicolae Badea, şofer de TIR.

Au probleme cu marfa din Spania şi Italia

Un alt şofer român de TIR a spus că protestatarii și agricultorii francezi țintesc camioanele care provin, în special, din Spania și Italia, fiindcă acea marfă costă mult mai puțin, iar ei nu mai reușesc să acopere cheltuielile.

Momentan sunt în Italia. Ultima cursă pe care am făcut-o eu în Franța a fost săptămâna trecută, cam de atunci a început nebunia.

Eu unul nu am avut de suferit de pe urma manifestărilor, deoarece eu fac transport industrial și nu am alimente, nu transport marfă alimentară, pentru că protestatarii și agricultorii țintesc camioanele provenind în special din Spania și Italia, cele care transportă alimente și cisternele care transportă ulei, lapte, vin.

Ei pe acest tip de transport sunt țintiți.

Da, am văzut momente când au scos marfa și au răsturnat-o și am primit un clip pe care mi l-a arătat cineva și era din cauza unui lituanian care nu a oprit la semnalele protestatarilor și, din păcate, l-au oprit puțin mai în față și nu a putut să treacă, cu tractorul l-au răsturnat, pur și simplu au răsturnat tot camionul și i-au dat foc.

Șoferul a scăpat cu viață.

Problema nu e că doar distrug marfa, problema e că descarcă trei sferturi sau pe jumătate camionul, aruncă toată marfa în spate și o parte din ea o încarcă în alte camioane, adică o fură și pe restul o distrug”, a declarat şoferul Cosmin Vicențiu la Antena 3.

Citește și:  Pescarii francezi s-au strâns cu bărcile lor în faţa insulei Jersey

Articole similare

Close