Ucraina

Arme biologice în Ucraina – Anunțul făcut de Vladimir Putin

Asculta informatia

Componentele armelor biologice au fost dezvoltate în Ucraina, lângă Rusia, a declarat liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

„În Ucraina a funcționat o rețea de zeci de laboratoare, unde sub supravegherea și sprijinul financiar al Pentagonului s-au desfășurat programe biologice militare, inclusiv experimente cu mostre de coronavirus, antrax, holeră, pestă porcină africană și alte boli mortale a spus Putin.

„O sfidare ostentativă și cinică”

„Ei încearcă acum să ascundă dovezile acestor programe secrete”, a adăugat el.

„Cu toate acestea, avem toate motivele să credem că componentele armelor biologice au fost create de fapt pe teritoriul ucrainean, atât de aproape de Rusia”, a spus președintele, scrie Tass.

Putin a amintit că multiplele avertismente ale Moscovei că un astfel de scenariu ar reprezenta o amenințare imediată la adresa securității Rusiei au fost respinse de Ucraina, SUA și NATO, „mai mult, cu o sfidare ostentativă și cinică”.

În timp ce Rusia susține teza unor arme biologice dezvoltate pe teritoriul Ucrainei cu ajutorul SUA, Washingtonul a replicat că sunt scenarii „fanteziste” și propagandă ale Moscovei

Citește și:  Zelenski: Ucraina nu este dispusă să renunțe la teritorii pentru a pune capăt războiului cu Rusia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 16

Close