Ucraina

Armata ucraineană a doborât mai multe aparate de zbor ruseşti

Asculta informatia

Armata ucraineană anunţă că a doborât luni mai multe aeronave militare ruseşti, transmite marţi Reuters, potrivit agerpres.

În a şasea zi a invaziei, au fost doborâte cinci avioane de vânătoare şi un elicopter, scrie ziarul Ukrainskaia Pravda; informaţia corespunde cu cea de la forţele aeriene ucrainene, dar Reuters nu a reuşit să o verifice din surse independente.

Se pare că avioanele ruseşti au fost doborâte în timpul unor atacuri aeriene asupra oraşelor Vasilkiv şi Brovari din apropiere de Kiev. Tot lângă capitală, apărarea ucraineană a mai doborât un elicopter şi o rachetă de croazieră.

Aviaţia ucraineană a tras rachete şi a lansat bombe asupra blindatelor şi infanteriei ruse lângă Kiev şi Jitomir. Au fost lansate bombe în regiunea Cernigov din nord şi în oraşul Berdiansk din sud, aflat în prezent sub controlul Rusiei.

Imagini din satelit arată un convoi de vehicule militare ruse de circa 64 de km care se îndreaptă spre Kiev, informează agenţia de presă ucraineană UNIAN.

Conform datelor ONU, în invazia rusească din Ucraina au fost ucişi până acum peste 100 de civili; guvernul ucrainean afirmă că bilanţul respectiv este de fapt de peste 150 de morţi.

Citește și:  UPDATE - Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 11

Close