Romania

Arbitrul Coltescu sacrificat pe altarul corectitudinii politice. #JeSuisColtescu

Ne-am amintit că trăim în lumea clovnilor când un meci de fotbal a fost temporar oprit  din cauză că arbitrul a spus cuvântul cu N.

Nu, nu este vorba de NIGGER, ci de “negru”. Dă-i cartonaș lu’ ăla negru.

Cioroiul nu prea a înțeles și a început să facă circ. Probabil doar intensitatea meciurilor de fotbal a putut să-l facă să uite că are pielea neagră, iar atunci când cineva i-a reamintit că-i negru a avut o cădere nervoasă? Toată situația ar fi caraghioasă dacă am vedea-o într-un film, dar asta este realitatea și societatea în care trăim.

Reacțiile

Partidul Noua Dreaptă a reacționat la acest scandal, publicând următorul comunicat:

Partidul Noua Dreaptă constată încă o dată, cu indignare dar fără surprindere, manifestările antiromânești și antieuropene ale guvernului României care s-a raliat, prin ministrul sportului Ionuț Stroe, unui val de ură pornit de dictatorul Erdogan împotriva băștinașilor europeni, în persoana arbitrului Sebastian Colțescu.

Mai mult, ministrul delegat al sporturilor din Franța, fanatica antieuropeană cu nume romanesc Roxana Mărăcineanu, a pus paie pe foc, alăturându-se loviturilor împotriva unui om care nu a făcut decât să identifice, rapid și corect, un recalcitrant din echipa tehnică a echipei Istanbul Başakşehir.

Mai mult, arbitrul de centru, Ovidiu Hațegan, riscă și el suspendarea, din simplul motiv că și-a ales brigada de arbitri.

Partidul Noua Dreaptă solicită rectificarea poziției ministrului Stroe și scuze publice din partea acestuia, adresate arbitrului Colțescu.

Partidul Noua Dreaptă solicită ca guvernul României să își apere proprii cetățeni și să se asigure că Sebastian Colțescu este tratat în mod corect în ancheta demarata de UEFA pe această temă.

Partidul Noua Dreaptă solicită cluburilor românești de fotbal să condamne și să se dezică public de poziția Ministerului Sportului și a Federației Romane de Fotbal.

Partidul Noua Dreaptă solicită tuturor grupurilor de suporteri să își exprime în orice mod legal posibil, sprijinul față de arbitrul Colțescu și dezaprobarea față de transformarea, în ultimele decenii, a fenomenului fotbalistic, într-o mlaștină infectă, în care corupția și propaganda anti-europeană au atins culmi incredibile, acordându-li-se o mai mare importanță decât fotbalului în sine.

Dorin George Lala
Vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă

Reacții au fost și pe Facebook:

Via Calabache Enache

➡️ România – Franța, 13.02.2002. Francezii ne-au făcut “țigani” – nu a fost considerat rasism.

➡️ CFR Cluj – Slavia Praga, 20.08.2019. Suporterii echipei adverse scandează “țiganii, țiganii” – meciul continuă, nu e considerat rasism.

➡️ Napoli – Steaua București, 2010. Italienii ne spun că suntem “o rasă de rahat, neam de țigani de rahat” – partida se joacă, nu este considerat rasism.

➡️ 19.04.2010. Umoristul Jonathan Lambert execută ceea ce el a numit “salutul romanesc”: s-a ridicat în picioare, s-a aplecat puțin, a întins mâna și a rostit rugător: “Vă rog, domnule!” (români=cerșetori) – Lambert e bine mersi, nu a fost considerat rasism. (https://www.youtube.com/watch…).

➡️ 06.09.2012, înainte de România-Franța, în timpul emisiunii „Les Guignols de L’Info”: „Nu sunt sigur că meciul va începe pentru că atunci când arbitrul va arunca moneda în aer pentur a stabili împărțirea terenului, nu e sigur că o să cadă pe pământ, cu toți românii ăia acolo. […] Se știe că sportul național în România nu este fotbalul, ci cerșitul. […] Trebuie să ne temem de contactul direct cu românii pentru că au păduchi”. (https://www.youtube.com/watch…) – „este doar o ironie”, nu a fost considerat rasism.

➡️ Simona Halep – Sloane Stephens, 10.06.2018. Halep câștigă Roland Garros. “O româncă a câştigat la Roland Garros”, este mesajul care însoţeşte fotografia, iar personajul care apare în caricatură strigă pe străzi: “Fiare vechi, fiare vechi” – “doar o caricatură”, nu e considerat rasism.

Sebastian Colțescu spune “dă-i cartonaș lu ăla negru”, fără conotație peiorativă. Partida PSG – Bașakșehir se oprește, jucătorii ies de pe teren, toată lumea îl molestează și este acuzat de rasism.

Sursa: incorectpolitic.com

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close