Romania

Arafat le strică sărbătoarea de Valentine’s Day clujenilor!

Oraşul Cluj-Napoca se întoarce în scenariul roşu? De ce? Pentru că rata de infectare a urcat la 3,49 la mia de locuitori.

Prin urmare, începând de duminică, 14 februarie, deci când e Valentine’s Day, se aplică scenariul roşu în oraşul din Ardeal.

Sunt interzise activitatea cinematografelor şi a instituţiilor de spectacole, a restaurantelor şi cafenelelor – în interior, a operatorilor de jocuri de noroc.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a adoptat, vineri, Hotărârea nr. 9 privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea H.G. nr. 35/11.02.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 12 februarie 2021, cu scopul limitării şi prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, în judeţul Cluj.

Scenariul roşu pentru 14 zile

Măsurile au fost dispuse pentru 14 zile, începând din 14 februarie. La Cluj-Napoca, incidenţa cumulată a ajuns la 3,49.

Luni, când rata de infectare în municipiu era 2,97, CJSU adoptase o hotărâre care prevedea redeschiderea restaurantelor şi a instituţiilor de spectacole, a cinematografelor.

Iohannis a avertizat că pandemia n-a trecut

Suntem, cum se spune, pe un platou. Asta înseamnă că numărul de persoane care sunt găsite nou îmbolnăvite într-o zi este aproximativ egal cu numărul de persoane care se fac bine, care scapă de boală.

În acelaşi timp, putem să observăm că la secţiile de Terapie Intensivă numărul de internaţi este în uşoară scădere, însă suntem departe de a putea spune că s-a terminat pandemia.

În consecinţă, respectaţi restricţiile, purtaţi mască, distanţare, respectaţi toate măsurile care sunt în vigoare”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în cursul acestei săptămâni.

Citește și:  Virusul nu a fost izolat. Tu ai fost izolat! Ne-au furat un an din viață. Nu credeți ca ajunge?!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close