Romania

Arafat isi bate joc de Timisoara. Ne-a impus din pix inca 3 zile de carantina, sfidand decizia CJSU.

Seful Departamentului de Stat pentru Situatii de Urgenta  stabileste peste capul Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis sa impuna inca 3 zile de carantina la Timisoara si in comunele Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. Aceasta, desi CJSU a stabilit ca in 22 martie la ora 0.00 sa fie ridicata carantina zonala impusa in urma cu doua saptamani.

Raed Arafat pare sa fi decis sa faca un experiment cu Timisoara si sa-i adauge din pix 3 zile de carantina, nemultumit ca autoritatile locale au stabilit ridicarea restrictiilor in ciuda ratei de infectare.

Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP.

Citește și:  Ciolacu: „Ioana Mihăilă trebuie retrasă de urgență”!

Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național„, a transmis DSU.

Va reamintim, sambata, Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis a decis ridicarea carantinei zonale, dupa doua saptamani, incepand de luni, 22 martie, ora 0.00. Primarul Dominic Fritz s-a abtinut de la vot si a invocat o inscenare politica.

Aceasta desi masura inchiderii Timisoarei pe hartie nu a dus la niciun rezultat, intrucat rata de infectare cu COVID la impunarea carantinei era de 7,36 la mie si a crescut la 8.23 in cele 14 zile.

Duminica seara, cu doar cateva ore inainte de momentul ridicarii restrictiilor, seful DSU Raed Arafat a hotarat sa intervina peste hotararea CJSU si sa prelungeasca perioada de carantinare cu inca 3 zile la Timisoara si in comunele periurbane.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close