ReligieRomania

ARAFAT despre BISERICA si CERTIFICATUL VERDE

Asculta informatia

Autoritățile nu au inclus biserica pe lista cu locuri în care este solicitat certificatul verde. Este decizia CNSU, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.

Arafat a fost întrebat de jurnalişti de ce este permis accesul la activităţile religioase fără certificat verde COVID, având în vedere că, de cele mai multe ori, nu sunt respectate regulile.

„Se menţionează (în HG privind restricţiile – n.r.) faptul că va trebui să fie doi metri pătraţi asiguraţi. Nu (certificat verde – n.r.) la acest moment, nu, acolo nu. S-a decis să nu fie condiţionare, dar va trebui mască, bineînţeles, şi doi metri pătraţi pe persoană. (…) Deci, este o decizie luată la nivelul CNSU. Au fost discuţii în acest sens, este o decizie luată la nivelul CNSU-ului, din acest punct de vedere. Cum v-am zis, sunt măsuri care se iau, nu neapărat să ai argument ştiinţific pentru această măsură. E o măsură decisă. Nu închidem activităţile religioase, dar punem condiţia de doi metri, mască, distanţă. E o decizie luată la nivelul CNSU-ului şi este o decizie care e votată la nivelul CNSU-ului. Sunt mai multe considerente care se iau în considerare, pe lângă baza ştiinţifică care se oferă de către medici. Asta este decizia care este luată la acest moment”, a explicat Raed Arafat.

 

www.cotidianul.ro

Citește și:  Un preot a murit după ce a încercat să recreeze Învierea lui Iisus. A lăsat în urmă o tânără soţie gravidă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 30

Close