Romania

Protest împotriva abuzurilor. Se scandează ”Libertate”, ”Hoţii”, ”Criminalii”,”Vrem eliberare, nu carantinare”

Un protest la care participă mii de persoane reclamă abuzuri ale autorităţilor în legătură gestionarea pandemiei de coronavirus are loc, duminică, în Piaţa Victoriei. Oamenii protestează faţă de”dictatura sanitară” şi cei mai mulţi nu poartă măşti de protecie şi nu resectă distanţa fizică. Participanţii cer ”libertate” şi strigă ”Hoţii”, ”Criminalii”, dar şi ”Vrem eliberare, nu carantinare”.

Protestul a fost organizat pe Facebook şi a început la ora 18.00.

Majoritatea persoanelor care participă la manifestare nu poartă mască de protecţie şi nu este respectată distanţa fizică, la faţa locului fiind mai multe echipaje de jandarmi.

Oamenii au steaguri tricolore, afişe cu mesaje împotriva autorităţilor, dar şi bannere pe care scrie ”Respectaţi Constituţia”, ”Jos dictatura medicală! La puşcărie” sau ”Stop dictaturii sanitare”.

”Vă aşteptăm în piaţă să arătăm acestor dictatori nazişti că nu pot să încalce drepturile omului la nesfârşit, că nu pot să ne ia copiii, bunurile şi libertatea de exprimare”, a transmis una dintre iniţiatoarele protestului.

Protestatarii cer ”libertate” şi strigă ”Hoţii”, ”Criminalii”, dar şi ”Vrem eliberare, nu carantinare”.

Protestatarii reclamă abuzuri ale autorităţilor comise în ultimele trei luni de zile, în legătură cu gestionarea pandemiei de coronavirus, pe care cei prezenţi în piaţă o neagă.

În plus, legea privind carantina şi izolarea aflată în procedură parlamentară este condiderată ”dementă”.

Totodată, unii dintre participanți i-au urat „La mulți ani!” medicului Răzvan Constantinescu, cel care a demontat manipulările făcute sub pretextul pandemiei, într-o filmare devenită virală pe YouTube și Facebook.
Mai multe persoane au constatat întreruperea transmisiei live a camerelor web publice din Piața Victoriei.

Citește și:  GERMANIA: Mii de persoane au protestat în Stuttgart faţă de restricţiile antiepidemice

Pompiliu Diplan a fost amendat cu 5000 de lei pentru protestul „În Libertate”, fiind acuzat de Jandarmerie că ar fi încălcat prevederile HG 476/16.06.2020 privind „prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”. Cu toate acestea, atât el, cât și avocatul Gheorghe Piperea, le-au cerut oamenilor să iasă în stradă și luni, la ora 18:00, în Piața Victoriei. Adunarea s-a încheiat după ora 21:00, când participanții au rostit rugăciunea „Tatăl nostru” și au cântat „Cuvine-se cu adevărat”, în contextul sărbătoririi icoanei Maicii Domnului Prodromița. Avocatul Dan Chitic a mers să protesteze și în fața sediului PSD din apropiere, împreună cu o parte dintre cei prezenți mai devreme în Piața Victoriei. Gestul său e întemeiat pe faptul că parlamentarii PSD, majoritari în Camera Deputaților, au votat joi proiectul legislativ privind carantinarea, inițiat de Guvernul PNL, trimițându-l apoi Senatului, care e for decizional.

Printre cei prezenți se numără Pr. Hariton (Petru-Vodă), Pr. Emanuel Ganciu (comuna Jilava), Pompiliu Diplan, Iulian Capsali, av. Gheorghe Piperea, av. Dan Chitic, Mihai Făgădaru, Mircea Pușcașu, Mugur Mihăescu, membrii Frăției Ortodoxe „Sfântul Gheorghe” și ai Asociației „Calea Neamului” ș.a

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close