Religie

Apelul Papei Francisc: „Sprijiniţi-vă copiii dacă sunt gay”

Asculta informatia

Papa Francisc a afirmat miercuri că părinţii copiilor gay nu ar trebui să-i blameze, ci dimpotrivă să le ofere sprijin, relatează Reuters.

Afirmaţiile fac parte din comentariile spontane rostite în cadrul audienţei generale săptămânale în legătură cu dificultăţile pe care le întâmpină părinţii în creşterea copiilor.

Astfel de situaţii includ „părinţi care văd o orientare sexuală diferită la copiii lor şi modalitatea în care să o abordeze, cum să fie alături de copii şi să nu se ascundă în spatele unei atitudini de condamnare”, a spus papa Francisc.

Persoanele gay au dreptul de a fi acceptate în familie

Suveranul pontif a afirmat cu o ocazie anterioară că persoanele gay au dreptul de a fi acceptate de familiile lor ca şi copii, fraţi sau surori.

A mai afirmat de asemenea că, deşi Biserica nu poate accepta căsătoriile între persoane de acelaşi sex, poate sprijini legile privind parteneriatul civil, care au drept scop oferirea partenerilor gay drepturi comune în probleme precum pensiile, asistenţa medicală şi probleme de succesiune.

Anul trecut, biroul doctrinar al Vaticanului a emis un document care spune că preoţii catolici nu pot binecuvânta relaţiile între persoane de acelaşi sex, o decizie care a provocat dezamăgire în rândul catolicilor gay.

Citește și:  Dezbatere despre pașapoartele Covid-19 în biserici
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close