Romania

ANUNT OFICIAL: Scapam de carantina de noapte si de purtarea mastii in aer liber, din 15 mai

Asculta informatia

Restrictii eliminate de Guvern inca din acest final de saptamana la nivelul intregii tari. Vom putea circula liber si noaptea si nu vom purta masca in aer liber, cu unele exceptii.

Anuntul a fost facut joi de presedintele Klaus Iohannis, dupa o sedinta pe care a avut-o cu premierul si mai multi ministri.

Seful statului a vorbit despre etape de relaxare, prima incepand in acest final de saptamana, in 15 mai, iar urmatoarele sunt programate la 1 iunie, 1 iulie si 1 august.

Se elimina purtarea mastii in aer liber cu cateva exceptii. Raman exceptiile unde trebuie sa o purtam, pietele, targurile sau statiile de transport public, pentru ca in mijloacele de transport in comun masca va ramane obligatorie, cum va ramane si in interior. In aer liber se renunta la masca„, a spus presedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, din 15 mai vom putea circula din nou si pe timp de noapte.

A doua masura, care intra imediat in vigoare este eliminarea restrictiilor de circulatie noaptea si simultan se elimina orice restrictii asupra programului agentilor comerciali, deci magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut… Avem bunaoara nunti, botezuri mese festive, unde pot participa incepand cu 1 iunie maximum 70 de persoane, in interior 50 de persoane. De la 1 iulie numarul creste, de la 1 august creste din nou. Daca organizatorul garanteaza ca toate persoanele care particiapa sunt vaccinate se renunta la restrictionarea numarului de participanti. Daca in 15 iulie cineva doreste sa organizeze o nunta intr-un spatiu inchis si garanteaza ca toti participantii sunt vaccinati, nu se mai aplica restrictionarea la 70 de persoane„, a mai spus presedintele.

Citește și:  Dr. Oana Secară: ”Vaccinarea în masă nu se justifică!”

Nu sunt insa singurele restrictii care se ridica. La evenimentele sportive organizate in exterior, se va permite intrarea spectatorilor la o capacitate de 25%, iar la meciurile organizate in sali se mentin restrictii.

Activitatile sportive in aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori…la salile de sport, numarul de participanti e restrictionat, insa daca organizatorul, managerul salii de sport, garanteaza ca toate persoanele sunt vaccinate, numarul de participanti poate sa creasca„, a mai spus presedintele.

Seful statului a vorbit si despre campania de vaccinare. Klaus Iohannis a afirmat ca autoritatile isi propun ca pana la 1 iunie sa avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane si la 1 august 7 milioane.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 30

Close