Europa

Anglia: Toate restricţiile impuse în contextul epidemiologic ar putea fi ridicate pe 5 iulie

Asculta informatia

Toate restricţiile impuse în contextul epidemiologic în Anglia ar putea fi ridicate pe 5 iulie, graţie numărului mare de oameni care aleg să se vaccineze anti-Covid, a declarat duminică Brendan Wren, profesor la London School of Hygiene and Tropical Medicine , scrie news.ro . 

Wren a spus că este „foarte încurajator” faptul că peste 700.000 de programări pentru vaccinare au fost făcute vineri, când serurile au devenit disponibile şi pentru englezii cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani.

Întrebat de Sky News dacă succesul programului de vaccinare înseamnă că Anglia nu mai e nevoită să aştepte până pe 19 iulie redeschiderea completă, el a răspuns: „Tot va trebui să fim vigilenţi, vigilenţa şi vaccinarea sunt cele două cuvinte. Cred că dacă cifrele continuă să fie promiţătoare există o mare speranţă să ne putem deschide pe 5 iulie”.

Datele oficiale arată că Marea Britanie a înregistrat peste 10.000 de cazuri zilnice de Covid-19, trei zile consecutiv.

Dar profesorul Wren consideră că această creştere a numărului de cazuri pare să se „aplatizeze” şi a spus că numărul celor internaţi şi al cazurilor grave nu au urmat linia numărului infecţiilor.

El crede că Regatul Unit nu se confruntă în mod deosebir cu un al treilea val al pandemiei şi nu se aşteaptă să vadă creşteri importante precum cele din ianuarie şi de anul trecut.

Tot duminică, dr. Susan Hopkins de la Public Health England a declarat că restricţiile impuse în contextul pandemiei este posibil să fie ridicate dacă 70% dintre adulţi vor fi vaccinaţi până pe 19 iulie, potrivit BBC.

Citește și:  ANGLIA închide uşa imigranţilor din UE slab calificaţi

Fotografiile publicate în weekend de presa britanică arată cozi imense la centrele de vaccinare din întreg Anglia, amenajate inclusiv în cadrul mai multor stadioane.

De la începutul pandemiei, Marea Britanie a înregistrat mai mult de 4,63 milioane de cazuri (dintre care 4,03 milioane, în Anglia) şi peste 128.000 de decese asociate (dintre care 113.000, în Anglia), potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

Close