Europa

ANGLIA: Toalete pentru toți – soluție pentru minorii care nu își cunosc sexualitatea

Asculta informatia

Unitățile școlare din orașul Brighton, Anglia, ar putea implementa „toalete pentru toți”, pe fondul sprijinirii copiilor și tinerilor transgenderi, dar și a respectării noilor ghiduri educaționale. Un nou paragraf adăugat în ghidurile educaționale promovate de către Consiliul Local al orașului arată că sistemul educațional trebuie să „furnizeze elevilor și studenților o multitudine de opțiuni de acces la toalete”.

Noile prevederi sugerează că autoritățile educaționale trebuie să pună la dispoziția elevilor „blocuri de toalete (…) cu coșuri de gunoi pentru produsele menstruale în fiecare cabină (toalete pentru toți)”.

Ghidul în cauză arată că toaletele separate, dedicate fetelor și băieților, nu vor fi înlăturate, însă elevii transgender trebuie să aibă la dispoziție opțiunea de a se folosi de toalete conforme cu identitatea lor sexuale.

Situația implementării noilor toalete va fi verificată la nivelul fiecărei școli în parte, iar noile prevederi solicită autorităților educaționale să înțeleagă că noua măsura poate fi una extrem de importantă.

Cercetătorii care au colaborat pentru implementarea acestor noi măsuri cu autoritățile din Consiliul Local din Brighton subliniază că elevii ar folosi mai degrabă toaletele pentru toți decât să opteze pentru un tip specific de toaletă, din teama de a nu fi hărțuiți sau agresați.

Toaletele pentru toți ar reprezenta o soluție și pentru copiii care nu se identifică drept fată sau băiat.

Persoanele care vor aduce acuzații sau se vor comporta într-un mod inadecvat față de copiii care vor opta pentru utilizarea toaletelor pentru toți vor fi sancționați în conformitate cu prevederile unității școlare unde a avut loc evenimentul.

Noul ghid educațional va fi dezbătut de Local Brighton și Hove la întrunirea comitetului Copiilor și Tineretului de pe data de 14 iunie.

Citește și:  Franţa şi Germania pledează pentru un acord rapid al liderilor UE privind un fond comun de susţinere a statelor membre afectate de pandemia de coronavirus

Hannah Clare, președintele organizației amintite susține că noua măsura reprezintă „un sprijin important pentru elevii din toate școlile orașului nostru, astfel încât aceștia să se simtă în siguranță”.

“A sprijini copiii transgenderi reprezintă doar un alt pas spre a înlătura discriminarea. Vrem ca toți elevii să se simtă bine în pielea lor astfel încât să poată profita la maximum de toate ofertele pe care li le pune sistemul educațional la dispoziție și, de asemenea, să poată deveni cea mai bună variantă a lor.

Multe dintre școlile din acest oraș fac eforturi pentru a susține o atmosferă potrivită atât pentru toți copiii, cât și pentru familiile lor. Noul ghid educațional se referă la garanțiile pe care noi vrem să le oferim persoanelor transgender, în ideea în care vrem ca ei să știe că sunt bineveniți în comunitățile noastre și se află în siguranță în acest oraș”, a declarat Hannah Clare, președintele organizației Copiilor și Tineretului, conform express.co.uk via Evz.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =

Close