Marea Britanie

ANGLIA intenționează să vaccineze copiii de 12 ani fără acordul părinților

NHS a elaborat planuri pentru a începe vaccinarea copiilor de 12 ani din prima săptămână când se întorc la școală.

Funcționarii din domeniul sănătății au spus că copiii nu ar avea nevoie de consimțământul părinților pentru a fi injectați în cadrul programului de vaccinare în școli.

Miercuri, trusturilor NHS li s-a spus să se pregătească pentru „posibila lansare a unui program de vaccinare pentru copii sănătoși de 12-15 ani, începând cu 6 septembrie”. E-mailurile trimise de birourile regionale ale NHS Anglia, văzute de Telegraph, spun că trusturile ar trebui să elaboreze planuri înainte de vineri până la ora 16:00.

Programul, cu primele injecții administrate în mai puțin de două săptămâni, vine în ciuda faptului că consilierii guvernamentali pentru vaccinare nu au recomandat până acum o astfel de lansare. Miercuri seara, Departamentul de Sănătate și Îngrijire Socială a insistat că nu a fost luată nicio decizie de lansare a vaccinurilor pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Până acum, consilierii guvernamentali au spus că nu există date suficiente pentru a susține o astfel de măsură, dar sunt pe cale să fie publicate cercetări suplimentare privind siguranța vaccinurilor în această grupă de vârstă, contribuind la revizuirea probelor.

În iunie, Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani din Marea Britanie. Luna trecută, Comitetul Mixt pentru Vaccinare și Imunizare (JCVI) a anunțat că tinerii între aceste vârste vor primi vaccinuri numai dacă ar suferi de anumite condiții de sănătate.

În prezent, sunt oferite vaccinuri celor cu vârsta de 16 și 17 ani, în urma unei recomandări din partea comisiei la începutul acestei luni. Li se oferă doar o singură doză, iar JCVI nu a luat încă o decizie cu privire la dacă sau când trebuie administrată o a doua doză.

Precauția este relaționată cu îngrijorările legate de un efect secundar rar numit miocardită – un tip de inflamație a inimii – care este mai probabil să fie declanșat de doze secundare, iar planurile NHS pentru lansarea la copiii mai mici sugerează, de asemenea, că trebuie administrată doar o singură doză de Pfizer.

E-mailurile de la unul dintre birourile regionale NHS Anglia și NHS Improvement, trimise miercuri către trusturi, spun: „În pregătirea posibilului anunț al unui program de vaccinare a copiilor sănătoși de 12-15 ani începând cu 6 septembrie, echipa noastră națională a fost însarcinată să solicite informații suplimentare de planificare detaliată a tuturor sistemelor. ”

Trusturile sunt rugate să furnizeze detalii despre modul în care ar putea vaccina cel puțin 75% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani până la 1 noiembrie.

Citește și:  ANGLIA anunţă construirea a cinci noi fregate de război
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close