EuropaMarea Britanie

ANGLIA: Elevii și studenții nu vor mai fi nevoiți să poarte mască în clasă începând de luni, potrivit premierului Boris Johnson

Asculta informatia

Boris Johnson a anunțat la începutul săptămânii că obligativitatea purtării măștii în școli va fi eliminată de lunea viitoare pentru elevi, începând cu ciclul gimnazial, dar și pentru studenți. Copiii din clasele primare au fost deja scutiți de această cerință, deși profesorii și vizitatorii adulți trebuie să poarte mască atunci când distanțarea fizică nu este posibilă.

Premierul britanic a declarat că măsura privind utilizarea acoperitoarelor faciale, în vigoare de la redeschiderea sălilor de clasă din 8 martie, va fi eliminată. Inițial, obligativitatea fusese prevăzută până la vacanța de Paști, însă a fost, ulterior, prelungită până pe 17 mai.

„Nu vom mai impune acoperirea feței în sălile de clasă, sau elevilor de gimnaziu și liceu și studenților care folosesc spațiile comune ale școlilor sau facultăților”, a declarat Johnson, citat de The Sun, la o conferință de presă din Downing Street, la care a anunțat intrarea în etapa a 3-a a planului guvernului de renunțare la restricții.

Toți studenții vor putea participa din nou fizic la cursuri, însă vor trebui să își facă un test Covid de două ori pe săptămână.

În prezent, elevii de gimnaziu și liceu trebuie să poarte măști în sălile de clasă și în spațiile comune, cum ar fi coridoarele.

Citește și:  Biserica Metodistă din ANGLIA permite căsătoriile SODOMISTILOR în lăcaşurile sale
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Close