Marea Britanie

ANGLIA anunţă construirea a cinci noi fregate de război

Asculta informatia

Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat marţi construirea a cinci fregate de război suplimentare „în faţa ameninţării tot mai mari a Rusiei”, informează AFP și agerpres., citând un comunicat al Downing Street.

Anunţul a fost făcut înaintea deschiderii summit-ului G20 din Bali. Construirea celor cinci fregate se va face în baza unui contract în valoare de 4,2 miliarde de lire sterline între Marina Regală şi grupul britanic BAE Systems.

„Regatul Unit şi aliaţii săi iau măsuri pentru a-şi consolida securitatea în faţa ameninţării ruseşti în creştere”, a spus Downing Street.

„Prim-ministrul a anunţat noua fază a programului de fregate Tip 26” cu cinci fregate suplimentare, în plus faţă de cele trei aflate deja în construcţie.

La summitului G20 din Bali, la care participă marţi şi miercuri, premierul britanic intenţionează să denunţe „barbaria” preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina.

„Trebuie să ne asigurăm că încercările lui Vladimir Putin de a diviza comunitatea internaţională eşuează”, consideră Rishi Sunak.”Acest lucru necesită ca ţările vecine să pună capăt dependenţei de hidrocarburile ruseşti”. 

Citește și:  ANGLIA: Abuzul sexual asupra copiilor este o ‘epidemie naţională’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 28 =

Close