Romania

Andreea Boanță moment excepțional la Românii au talent: „Ne-ați gonit din propria-țară / Am ajuns acum să fim vizitatori de-o vară“

Asculta informatia

Andreea Boanță a avut un moment de excepție la „Românii au talent”, impresionând juriul cu versurile unei melodii compuse chiar de ea și în care vorbește despre greutățile pe care le au de înfruntat românii în diaspora. Și ea s-a văzut nevoită să plece și să trăiască în Italia, după ce și-a petrecut copilăria fără părinți, și aceștia plecați în afară în căutarea unui trai mai bun. 

Andreea a ales să compună o piesă – „Versuri din diaspora“, dedicată românilor plecați din țară și care se luptă zi de zi cu dorul de cei dragi, plecați din România care devine pe zi ce trece mai secătuită de valori. Andreea are 20 de ani acum, este din Bacău și în prezent lucrează ca operator Call center pe limba italiană.

„La 16 ani am plecat în Italia pentru că părinţii mei erau deja acolo. Eu am crescut cu bunica mea, împreună cu fratele meu. Părinţii mei au plecat în străinătate pentru că în România nu mai aveau ce face. Pur şi simplu nu mai aveau bani să ne întreţină.

Tata a plecat cu gândul de a lupta pentru familia lui. După care l-a urmat şi mama mea după un an. Ea ne-a spus că o să plece pentru o lună şi nu s-a mai întors. E greu, e greu ca copil să creşti fără părinţi cu toate că bunica ne-a oferit tot ce aveam nevoie, lipsa părintelui se simte”, a transmis Andreea Boanță în prezentarea ei de la „Românii au talent”.

Andreea Boanță moment excepțional la Românii au talent

Doar că mirajul străinătății a durat puțin, mărturisind că acolo s-a confruntat cu mari dificultăți și cu discriminări.

Citește și:  33 de pacienți la ATI sunt vaccinați

„În 2016 am decis să plec şi eu împreună cu fratele meu ca să fim din nou o familie şi pot spune că este cel mai mare regret al meu pentru că am plecat în străinătate.

În Italia am văzut cum sunt văzuţi românii şi cum suntem trataţi. Cu toate că eu nu am greşit în faţa străinilor se vedea în privirile lor că îşi schimbau privirea când le spuneam că sunt româncă. Ajunsesem să mă întrebe lumea cum mă cheamă şi eu să nu răspund. Mă simţeam izolată, singură, denigrată şi asta mă revoltă”, a mărturisit ea.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 7 = 13

Close