Romania

Anchetă la Maternitatea Buzău după ce un copil s-a născut mort. Medicii, acuzați de neglijență

Asculta informatia

La maternitatea din Buzău se desfășoară o anchetă internă, după ce o tânără i-a acuzat pe medici că a lasat-o singură în sala de nașteri. Fătul a decedat, iar acum Colegiul Medicilor trebuie să stabilească dacă este vorba despre malpraxis.

Tragedia s-a înregistrat în urmă cu puțin timp, la Buzău. Familia unei tinere de 18 ani acuză medicii de malpraxis, deoarece ar fi lăsat-o să nască singură, iar fătul nu a supraviețuit din acest motiv, informează TVR. Părinții fetei au depus și o plângere penală, care a ajuns deja pe masa procurorilor.

Pe de altă parte, oficialii Spitalului din Buzău spun că vor face anchetă internă. Doctorul care a avut-o în evidență nu i-a dat semne de îngrijorare, ci a asigurat-o că  va naște un copil sănătos. În momentul travaliului, ar fi fost lăsată singură, apoi i-au spus că fătul s-a strangulat cu cordonul ombilical, relatează sursa citată.

Vor fi verificate fișele de observație medicală, a precizat conducerea Maternității Buzău. Dacă se va stabili că medicii sunt vinovați în acest caz, riscă închisoare, dar și retragerea dreptului de a mai practica această profesie.

Citește și:  Franța: Bebeluș român, vândut cu 15.000 euro.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 55 =

Close