Romania

ANAF i-a executat pe austriecii de la Schweighofer pentru practici neconcurențiale

Asculta informatia

Grupul austriac HS Timber Group (fost Holzindustrie Schweighofer) a pierdut definitiv procesul cu ANAF în care contesta o decizie de executare silită pentru o amendă uriașă, informează Fanatik.ro.

Cancelarul austriac Karl Nehammer, omul care a interzis România în spațiul Schengen, a făcut recent o declarație aparent surprinzătoare. Oficialul spune că ”se face din ce în ce mai mare presiune asupra companiilor austriece în România” și că misiunea lui este de a apăra aceste companii.

HS Timber Group (fostă Holzindustrie Schweighofer) a pierdut în instanță meciul cu ANAF

Nehammer nu a dat nume, însă bănuielile s-au îndreptat către zăcămintele de gaze din Marea Neagră, pentru care OMV și-a dorit o modificare a Legii Offshore.

Probleme are însă și compania austriacă HS Timber Group, mai cunoscută după vechea denumire, Holzindustrie Schweighofer (la care a renunțat în 2019).

Potrivit informațiilor obținute , compania care are ca principal obiect de activitate prelucrarea materialelor lemnoase, s-a trezit executată silit de ANAF pentru o amendă uriașă primită de la Consiliul Concurenței, despre care credea că deja a achitat-o. HS Timber Group a contestat în instanță executarea silită, dar anul acesta a pierdut definitiv procesul.

Compania austriacă fusese amendată cu 51,7 milioane lei de Consiliul Concurenței

În decembrie 2020, Consiliul Concurenței a sancționat 31 de companii de pe piața lemnului cu amenzi de 26,6 milioane euro, pentru practici neconcurențiale.

”Companiile își coordonau comportamentul prin schimburi de informații sensibile din punct de vedere comercial privind necesarul de materie primă, politica de achiziție de masă lemnoasă, organizarea internă, precum și strategia comercială de participare la anumite licitații sau conduita de a licita/de a nu licita la anumite partizi/loturi de masă lemnoasă”, arată cei de la Consiliul Concurenței.

Citește și:  Austria conduce Europa către un drum întunecat: trebuie privită ca un avertisment pentru omenire, nu exemplu de urmat
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Close