America

America Centrală: Foametea face ravagii

Asculta informatia

Numărul persoanelor care suferă de foame în El Salvador, Guatemala, Honduras şi Nicaragua a crescut de aproape patru ori în ultimii doi ani, pe fondul crizei economice care afectează America Centrală, a indicat Programul Alimentar Mondial (PAM), transmite dpa, si agerpres.

Cele mai recente date prezentate de agenţia ONU au arătat că aproape 8 milioane de locuitori din cele patru ţări suferă de foame în acest an, după ce în 2018 numărul lor era de 2,2 milioane.

‘Criza economică provocată de COVID-19 făcuse deja inaccesibile alimentele de pe rafturi pentru persoanele cele mai vulnerabile, atunci când uraganele gemene Eta şi Iota (care au devastat America Centrală în noiembrie, n.red.) i-au lovit suplimentar’, a subliniat într-un comunicat Miguel Barreto, directorul general pentru America Latină şi Caraibe al PAM.

‘Mâncăm puţina hrană pe care ne-o dau oamenii’, a mărturisit Marina Rosado, de 70 de ani, care trăieşte, împreună cu fiul şi nepoţii ei, pe un bulevard din oraşul hondurian Lima, inundat anul trecut.

Furtunile care le-au distrus casa au fost ultima dintre loviturile care au împins familia şi mai puternic în foamete, a mai spus femeia, pe care restricţiile impuse din cauza pandemiei o împiedică să mai strângă deşeuri pe care să le vândă firmelor de reciclare.

Fenomenul de foamete este deosebit de grav în aşa-numitul ‘coridor uscat’ care traversează America Centrală, unde schimbările climatice au exacerbat seceta în ultimii ani.

Conform PAM, 15% dintre persoanele chestionate de organizaţie în ianuarie au spus că fac planuri concrete de a emigra, un procent aproape dublu faţă de anul 2018.

Citește și:  O femeie a fost executată în SUA. Era condamnată pentru uciderea unei gravide
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Close