America

America: Avortul, interzis! Curtea Supremă a SUA a fost asaltată de protestatari

Revoluție în societatea din America: Curtea Supremă a Statelor Unite se pregăteşte să anuleze decizia istorică din 1973 prin care era recunoscut dreptul la avort! Dezvăluirea a fost făcută luni seară de publicaţia Politico, care a furnizat un document obținut „pe surse” din interiorul SCOTUS.

Într-un articol care trimite o undă de şoc la Washington, Politico scrie că a intrat în posesia unui draft al unei hotărâri majoritare redactat de judecătorul conservator Samuel Alito şi datat 10 februarie.

Ce este interesant este faptul că susținătorii dreptului la avort au ieșit să protesteze aproape imediat. În doar câteva ore după dezvăluirile Politico, ei erau deja pe străzi cu bannere impresionante pregătite!

Clădirea Curții Supreme de Justiție, baricadată!

Oficialii de la Washington se tem de amploarea manifestațiilor atât de mult încât au baricadat clădirea Curții Supreme de Justiție.

Organizaţia Planned Parenthood, care gestionează numeroase clinici în care se practică avortul, a reacționat imediat:

„Să fie clar: este un draft! Este scandalos, fără precedent, dar nu este final: avortul rămâne dreptul vostru şi este încă legal!”, au scris pe Twitter cei de la Planned Parenthood.

Față în față, la proteste, activiștii antiavort și susținătorii drepturilor femeilor

Fără a aştepta decizia oficială, aproximativ 200 de apărători ai dreptului la avort s-au adunat spontan luni seară în faţa templului de marmură albă care găzduieşte Curtea Supremă la Washington. În apropiere, un mic grup de opozanţi ai avortului celebra la rândul său viitoarea anulare a deciziei Roe vs. Wade.

Citește și:  Discuțiile lui Zelenski cu NATO și comandanții săi militari: Distrugeți conducta care duce petrol în Ungaria și alte țări occidentale

Dacă această concluzie va fi reţinută de Înalta Curte, atunci SUA ar reveni la situaţia care era în vigoare înainte de 1973, când fiecare stat era liber să interzică sau să autorizeze avorturile.

Curtea Supremă de Justiție vrea să anuleze decizia Roe vs. Wade

Proiectul este o anulare a deciziei din 1973, care a garantat protecția constituțională a dreptului la avort, și o decizie ulterioară din 1992 – Planned Parenthood v. Casey – care a menținut în mare parte dreptul.

„Considerăm că Roe vs. Wade trebuie anulată”, scrie judecătorul Samuel Alito în document, intitulat „Avizul Curţii” şi publicat pe site-ul Politico.

„AVORTUL CONSTITUIE O CHESTIUNE MORALĂ PROFUNDĂ” – JUDECĂTORUL SAMUEL ALITO.

Constituţia nu le interzice cetăţenilor din fiecare stat să reglementeze sau să interzică avortul”, în opinia sa. „Concluzia ineluctabilă este că dreptul la avort nu este profund înrădăcinat în istoria şi tradiţiile naţiunii”, a adăugat el.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close