Romania

Amenzile date pentru nepurtarea măștii începând din octombrie 2020 ar putea fi anulate în urma unei decizii a CCR. Reacția Guvernului

Asculta informatia

Judecătorii Curții Constituionale au decis că Guvernul nu a parcurs toate procedurile legale pentru a impune purtarea măștii de protecție. Amenzile date din octombrie 2020 și până acum pentru lipsa măștii în spațiile publice ar putea fi anulate.

ACTUALIZARE 17:50 – Deciziile CCR nu se pot pune în discuție, transmite purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. El spune că Guvernul așteaptă motivarea deciziei CCR care stabilește că instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spațiul public a fost neconstituțională.

„Deciziile CCR nu se pot pune în discuție, dar așteptăm motivarea și de îndată Guvernul va lua o decizie în conformitate”, declară purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Reacția lui Cărbunaru vine după ce judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au stabilit, marți, că instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spațiul public a fost neconstituțională.

Sursa: digi24 

Citește și:  Denver renunță la mandatele de mască și vaccinare
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 60 =

Close