Israel

Ambasada SUA în Israel exprimă preocupare privind violenţele între evrei extremişti şi militanţi palestinieni din oraşul Ierusalim

Ambasada Statelor Unite în Israel a exprimat preocupare, vineri, privind violenţele produse între evrei extremişti şi militanţi palestinieni, în oraşul Ierusalim, şi a cerut măsuri pentru reducerea tensiunilor, informează site-ul Ynetnews.com, informează mediafax.

„Suntem profund preocupaţi de incidentele violente produse în ultimele zile la Ierusalim. Sperăm că toate vocile responsabile vor promova încetarea instigărilor, revenirea la calm şi respectarea siguranţei şi a demnităţii tuturor oamenilor din Ierusalim”, a comunicat Ambasada SUA.

Cel puţin 120 de persoane au fost rănite la Ierusalim, în cursul nopţii de joi spre vineri, în cursul confruntărilor între militanţi palestinieni, evrei extremişti şi forţele de ordine.

Violenţele au avut loc în zona Porţii Damasc, situată la intrarea în centrul vechi al Ierusalimului, în apropierea limitei administrative între vestul şi estul oraşului. Acestea sunt cele mai grave violenţe interetnice produse la Ierusalim în ultimii ani.

Sute de palestinieni nemulţumiţi de restricţiile antiepidemice menţinute de autorităţile israeliene în timpul Ramadanului au fost implicaţi în confruntări cu forţele de ordine israeliene şi cu grupuri de evrei extremişti. Cel puţin 21 de persoane au fost spitalizate în Ierusalimul de Est, zona cu populaţie palestiniană a oraşului, a anunţat Semiluna Roşie, citată de cotidianul Times of Israel.

În confruntări au fost implicaţi şi sute de militanţi ai mişcării evreieşti Lehava, care au scandat sloganuri împotriva etnicilor arabi.

Citește și:  Tragedie în Israel: Cel puțin 44 de oameni au MURIT în timpul unui festival religios
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close