Romania

Ambasada Rusiei reacționează la incidentul de miercuri dimineață: „A comis acest act sub influența unei explozii de isterie antirusească”

Asculta informatia

Ambasada Rusiei la București reacționează la incidentul de miercuri dimineață, în care un bărbat a intrat cu mașina în porțile clădiririi care găzduiește ambasada, după și-a dat foc. Reprezentanța diplomatică a Rusiei transmite condoleanțe apropiaților victimei, după care folosește comunicatul de presă ca pretext pentru a lansa o serie de acuzații și a susține „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Un șofer a intrat miercuri dimineața cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei la București. Mașina a luat foc, iar șoferul a murit. Potrivit Poliției Capitalei, incidentul a avut loc miercuri dimineața în jurul orei 6.00.

Din primele informații se știa că a existat o interacțiune între șoferul care a lovit gardul ambasadei și jandarmii care păzeau obiectivul.

Surse judiciare precizeaază pentru stiripesurse.ro că nu a fost vorba despre o discuție. Șoferul era în mașină, cu ușa și geamul închise, și nu le-a spus nimic jandarmilor. În schimb, le-a făcut acestora semne să se îndepărteze, având în mână o brichetă aprinsă.

Se simțea un miros de substanță inflamabilă, jandarmii au încercat să deschidă ușa mașinii, însă aceasta era încuiată, mai explică sursele.

Cine era șoferul

Bărbatul era Drăghici Gheorghe Bogdan, nascut pe 5 mai 1974, domiciliat în București, sector 5. Autoturismul, marca Opel Astra, cu numărul de înmatriculare B 58 ASB, este proprietate tatălui său, Drăghici Gheorghe, născut în 1948.

Drăghici Gheorghe Bogdan avea interdicția de a părăsi țara, până la data de 26 mai 2022 și se afla sub control judiciar.

De profesie expert jurist, bărbatul ar fi avut stari de depresie. A fost condamnat, ieri, 5 aprilie, la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru că și-a violat fiica. Hotărârea este în prima instanță, iar următorul termen la instanță, într-un al doilea dosar, era 11 aprilie 2022.

Citește și:  Florin Cîțu, interimar la Sănătate. Klaus Iohannis a semnat decretul

Bogdan Drăghici este acuzat de fapte de agresiune sexuală şi de una de viol, ambele în formă continuată şi produse faţă de minori. Arestat pentru 29 de zile la data de 21 august 2019, Bogdan Drăghici a stat în arest nu mai puțin de 13 luni. În plus, acesta s-a ales cu sechestru pe toate conturile bancare, dar și pe alte bunuri, în așa fel încât averea lui să fie la dispoziția instanței în vedera acoperirii daunelor, în codițiile în care fiica vitregă abuzată s-a constituit parte civilă și îi solicită 50.000 de euro.

Într-un al doilea dosar era acuzat că a agresat sexual o altă fetiță, prietenă a fiicei sale.

Ambasada pune gestul bărbatului pe seama isteriei antirusești generate în legătură cu presupusul genocid de la Bucea, de lângă Kiev.

„Ambasada exprimă profunde condoleanțe rudelor și prietenilor bărbatului care și-a dat foc într-o mașină după o tentativă eșuată de a lovi cu mașina în porțile Ambasadei Rusiei în România.

Trebuie să declarăm cu regret că, indiferent de motivele șoferului, nu există nicio îndoială că a comis acest act sub influența unei explozii de isterie antirusească în legătură cu o provocare înscenată în orașul Bucha. În acest orășel ucrainean nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul la 30 martie, naționaliștii ucraineni au masacrat civili, dând vina pe militarii ruși. De fapt, persoana a devenit victima unei propagande militare dezlănțuite a directorilor neonaziști aflați la putere la Kiev și a patronilor lor occidentali, care, fără să aștepte rezultatele unei examinări medico-legale și mărturiile martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federației Ruse pe fondul unei operațiuni militare speciale în Ucraina.

Citește și:  Cinci copii, găsiți degerați în camionul unui șofer român

Imperiul minciunii colective al Occidentului necesită sacrificii sângeroase, tehnologia a fost elaborată de mult timp, atât în Siria, în cazul provocărilor Căștilor Albe, cât și în 2014, în timpul loviturii de stat din Ucraina. În același timp, suntem convinși că „vânătorii de adevăruri” din mass-media ucraineană și occidentală mainstream, din blogosferă vor trece în mod tradițional sub tăcere faptele dezvăluite de tortură a prizonierilor de război ruși, de intimidare și de ucidere brutală a locuitorilor din Mariupol și din alte orașe ale Ucrainei.

În ceea ce ne privește, subliniem și îi informăm pe cei care nu au posibilitatea de a primi informații obiective, fiind sub capota mainstream-ului propagandei militare occidentale, că scopurile operațiunii militare speciale din Ucraina sunt: 1) protejarea populației din RPD și din RPL de genocidul efectuat timp de 8 ani de către neonaziștii ucraineni ; 2) demilitarizarea Ucrainei, care a devenit un avanpost militar anti-rusesc al NATO, amenințând securitatea națională a țării noastre; 3) denazificarea Ucrainei, unde Occidentul colectiv a tolerat în mod deliberat creșterea sentimentelor radicale de dreapta pentru a crea un proiect geopolitic „anti-rusesc”. Cea mai importantă prioritate, așa cum a remarcat comandantul suprem Vladimir Putin, este evitarea prin toate mijloacele a victimelor civile.

Precizăm că, în urma incidentului, niciunul dintre angajații Ambasadei și ai forțelor de ordine românești nu a fost rănit”, transmite Ambasada Rusiei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București dă primele detalii oficiale despre incidentul de la Ambasada Rusiei

Bărbatul care a provocat accidentul din poarta Ambasadei Rusiei în România a lovit mai întâi poarta, apoi și-a dat foc. În interiorul mașinii au fost găsite mai multe dispozitive inflamabile. Anchetatorii spun că nu a fost un gest terorist. Bogdan Staicu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a declarat, miercuri, că bărbatul a intrat cu mașina în poarta Ambasadei, apoi a aprins un dispozitiv. „În felul acesta s-a produs incendiul din interiorul mașinii, rezultatul fiind carbonizarea bărbatului. Acestea sunt datele la momentul actual. Cu siguranță nu este o stare de fapt stabilită cu certitudine, dar pe baza datelor existente aceasta este situația de fapt conturată momentan”, a spus Staicu.

Citește și:  ÎPS Teodosie, în replică lui Dan Barna: “Nu ne implicăm în campania de vaccinare. Nu este imunizare, este propagandă”

Întrebat dacă poate fi catalogat ca gest terorist, ținând cont de situația de la graniță, prim-procurorul a exclus acest lucru. „Nu există la momentul acesta elemente concrete într-un asemenea sens. Nu putem afirma la momentul ăsta că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanțe personale. Se fac audieri inclusiv cu personalul Jandarmeriei care se afla la fața locului. După ce se vor finaliza aceste audieri vom ști ce s-a întâmplat”, a mai spus Staicu.

Se fac verificări inclusiv pentru a găsi eventuale motive pentru gestul sinucigaș al bărbatului. „La momentul actual nu aș putea să vă comunic date în legătură cu circumstanțele personale, eventual cu lăsarea vreunui bilet care să justifice o anumită conduită”, a mai spus procurorul. Potrivit acestuia, în timpul cercetării la fața locului, în interiorul mașinii au fost găsite recipiente pentru substanțe inflamabile.

Sursa: stiripesurse.ro 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 16

Close