Australia

Alungat anul trecut pentru că nu se vaccinase, Novak Djokovic le-a arătat tuturor din Australia cine e „regele”

Asculta informatia

Novak Djokovic l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în finala Australian Open 2023 și va fi, de luni, noul lider ATP. Nole a ajuns la 22 de titluri de Grand Slam în palmares, record pe care-l împarte cu Rafael Nadal.

Pentru a zecea oară, Novak Djokovic este campion la Australian Open.

Cum s-a desfăşurat partida

În primul set, diferența a făcut-o un break reușit de Nole la 3-1. În setul 2, cei doi jucători au mers cap la cap, fiecare învingător la serviciu, iar Djokovic s-a impus în tie-break.

Setul 3 a fost decis tot în tie-break, unde Djokovic a fost furtunos. S-a distanțat imediat la 5-0, handicap pe care Tsitsipas nu l-a putut răsturna, deși a strâns scorul.

Sârbul depășește cu puțin bariera de 7.000 de puncte și-l lasă în urmă pe Carlos Alcaraz, rămas la borna 6.730. Tsitsipas urcă pe 3 în lume, are 6.195 puncte.

Anul trecut, nu l-au primit

„Nole” nu a putut participa la ediţia de anul trecut a Openului australian, câştigată de Nadal, sârbul fiind expulzat din Australia deoarece nu era vaccinat împotriva Covid-19.

Djokovic are, începând de duminică, 11-2 în meciurile directe cu Tsitsipas, ultimele zece dueluri fiind tot atâtea victorii ale sârbului. l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în finala Australian Open 2023 și va fi, de luni, noul lider ATP.

Nole a ajuns la 22 de titluri de Grand Slam în palmares, record pe care-l împarte cu Rafael Nadal.

Citește și:  Germania a retras Marea Britanie de pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 34 =

Close