Africa

ALGERIA: 17 persoane au murit după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Şaptesprezece persoane au murit în urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon în Algeria în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi Protecţia civilă, potrivit AFP, scrie agerpres.

La Boussaada, o localitate situată la 250 km sud de capitala Alger, nouă persoane din aceeaşi familie au fost găsite moarte luni seară în locuinţa lor, potrivit postărilor acestei surse pe pagina sa de Facebook.

Victimele sunt un cuplu, cei cinci copii ai acestuia şi două rude.

În mod similar, în oraşul Ain Oulmene, din prefectura Setif, în nord-estul ţării, un cuplu şi cei patru copii ai acestuia au fost descoperiţi intoxicaţi în acelaşi mod în noaptea de luni spre marţi.

Victimele au murit după ce au inhalat gaze toxice de la aparatele de încălzire, a precizat Protecţia civilă.

Alte două persoane au murit asfixiate cu gaz luni seara la Mostaganem (nord-vest), potrivit aceleiaşi surse.

Scăderea temperaturilor înregistrată în ultimele zile în Algeria i-a împins pe locuitori să recurgă mai mult la aparate de încălzire, care funcţionează adesea pe gaz sau pe păcură, expunându-se astfel pericolelor puse de monoxidul de carbon, în pofida avertismentelor pompierilor.

Monoxidul de carbon este un gaz toxic „puternic, invizibil, inodor şi neiritant”, intoxicaţia cu acesta fiind la originea mai multor decese, a avertizat Protecţia civilă.

Citește și:  Franţa, partenerii săi europeni şi Canada SE RETRAG din Mali
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close