Alexandru Rafila: Numărul real al românilor care au trecut prin boală este probabil de aproape 10 milioane – Europa News
Romania

Alexandru Rafila: Numărul real al românilor care au trecut prin boală este probabil de aproape 10 milioane

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că probabil numărul real al persoanelor infectate cu coronavirus în România până acum este de aproape 10 milioane de oameni, față de cifra oficială raportată de 1,8 milioane.

„A fost un număr mare de persoane care a trecut prin infecție, mai ales în valul al patrulea. Noi avem 1,8 milioane de persoane care au trecut prin boală. Probabil că numărul lor este mult mai mare. Multiplicarea care este de obicei utilizată este cu 5, deci probabil că suntem aproape 10 milioane de persoane care am trecut prin infecție, plus persoane vaccinate. Unii au fost și vaccinați și au trecut și prin boală.

Nu putem să facem o estimare extrem de clară, dar speranța pe care cred că o avem cu toții, indiferent de ce parte a baricadei suntem, fie că suntem medici, fie că discutăm de populația generală, să există o patogenitate redusă și într-adevăr să putem să trecem mai ușor peste acest val 5, dar nu putem să neglijăm măsurile care să permită accesul la serviciile de sănătate, serviciile medicale ambulatorii, medicația antivirală și testarea”, a afirmat Alexandru Rafila, joi, în cadrul unei conferințe presă la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, unde a vizitat Pavilionul V, care a fost afectat de incendiu la începutul acestui an.

Citește și:  Românii, nevaccinații Europei, cei mai puțin infectați de Covid de pe continent – Harta care ar trebui să-i demită pe toți cioclii apocaliptici, în frunte cu Gheorghiță și Arafat
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close