Romania

Alexadru Rafila trimite Curtea de Conturi „peste” Raed Arafat! Jigniri între cei 2, care au ajuns până la Ceauşescu

Asculta informatia

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că proiectul care prevede că asistenţa medicală de urgenţă ar urma să fie coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a rămas „în stand-by” și a susținut că el a fost deschis la dialog, dar nu a avut interlocutor.

Nu putem să preluăm atribuțiile Ministerului Sănătății și să le transferăm altui minister care are cu totul și cu totul alte atribuții. Din păcate, eu n-am avut interlocutor. Am fost deschis la dialog.

Eu dialog pe Facebook eu nu prea fac. Singurele remarci au fost pe Facebook sau interviuri ale domnului Arafat care singur în birou se intervieva”, a afirmat Alexandru Rafila.

Rafila cere intervenția Curții de Conturi

Nemulțumirea lui Alexandru Rafila este legată de faptul că Ministerul Sănătății finanțează activitatea unor servicii – între care Ambulanța și unitățile de primiri-urgențe – care în prezent sunt în subordinea Ministerului de Interne, mai precis a Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat.

„Chestiunea asta nici nu știu dacă este legală, eu o să fac o solicitare către Curtea de Conturi a României, cum pot eu să plătesc niște servicii medicale sau niște activități, niște salarii, costuri de întreținere despre care eu nici măcar nu sunt informat?

Una este să coordonez operațional într-o situație de urgență și altceva este ca plătitorul și unitățile de ambulanță și UPU, în mod evident sunt subordonate Ministerului Sănătății, că eu sunt ordonatorul de credit.

Eu semnez pentru banii acestor instituții. Nu poate altcineva să vină să cheltuiască banii acestor instituții și nici măcar să nu mă informeze despre modul în care face acest lucru.

Mie mi se pare că cele două elemente, legalitatea și logica, sunt sfidate de această abordare”, a arătat Alexandru Rafila.

Citește și:  Premieră în România! Bebeluș cu două capete, născut viu într-un spital din Capitală

Arafat îl evită pe Rafila

Alexandru Rafila a spus că l-a informat deje pe Arafat și i-a trimis o adresă, însă răspunsul a fost neadecvat.

Chestiunile astea, comparațiile cu Ceaușescu – nu cred că a ales persoana potrivită. Autoritatea și modul discreționar de a dispune, în orice caz, nu sunt la mine și cred că lumea a apreciat în timp modul echilibrat și decent în care am abordat problemele, inclusiv în timpul pandemiei”, a mai zis Rafila.

Ministrul Sănătăţii s-a referit la o declarație recentă a lui Raed Arafat, care a spus, referitor la disputa pe care o are cu Ministerul Sănătății:

Sunt două soluții în fața noastră. Mergem după amintiri și ne întoarcem la amintiri. Sau mergem spre viitor.

Eu prefer să mă duc spre viitor, să dezvolt pe bază la ce avem acuma, nu să mă duc după amintirile cum era sistemul în anii 90, cum era sistemul pe timpul lui Ceaușescu”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 64 =

Close