Alertă cu bombă într-un avion Ryanair – Europa News
Europa

Alertă cu bombă într-un avion Ryanair

Un avion al companiei Ryanair care zbura de la Dublin la Cracovia a fost obligat să aterizeze la Berlin în timpul nopţii de duminică spre luni, în urma unei alerte cu bombă, înainte să îşi poată continua zborul, relatează luni France Presse.

“Măsurile de securitate ale poliţiei s-au încheiat fără a fi detectat niciun pericol”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei berlineze.

“Pasagerii au putut să-şi reia zborul către Polonia la bordul unui aparat de rezervă”, a adăugat ea, fără a oferi mai multe detalii cu privire la motivele alertei.

Potrivit cotidianului Bild Zeitung în special, a fost o ameninţare cu bomba, care s-a dovedit a fi neîntemeiată.

„Aparatul companiei Ryanair a solicitat o aterizare de urgenţă”

Avionul care transporta 160 de persoane a aterizat la ora locală 20:08 (18:08 GMT) pe o pistă a aeroportului Berlin-Brandenburg din sudul capitalei germane.

Potrivit presei germane, bagajele pasagerilor au fost puse pe pistă pentru a fi percheziţionate de echipe cu câini, în timp ce avionul a fost înconjurat de numeroase vehicule de poliţie şi de pompieri.

„Aparatul companiei Ryanair a solicitat o aterizare de urgenţă şi a obţinut imediat autorizaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului Jan-Peter Hack pentru cotidianul Bild, precizând că pasagerii au fost conduşi la terminal pentru a lua acolo masa.

În iulie 2020, un avion Ryanair care efectua aceeaşi legătură Dublin-Cracovia a trebuit să aterizeze de urgenţă la Londra în urma unei ameninţări cu bomba, care s-a dovedit a fi de asemenea falsă.

Citește și:  Mihăescu către Ursula: ”Nu vă ajunge ce ați luat? Apa, aerul, gazele, lemnele?
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close