Sanatate

Alergii grave urmează să fie adăugate pe lista cu posibile efecte secundare ale vaccinului AstraZeneca

Alergii grave urmează să fie adăugate pe lista cu posibile efecte secundare ale vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, după ce acest tip de reacţii au fost identificate în Regatul Unit, a anunţat vineri Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), relatează AFP, via news.ro .

EMA anunţă într-un comunicat că a ”recomandat o actualizare a informaţiilor despre produsul (AstraZeneca-Oxford) în vederea includerii anafilaxiei şi hipersensibilităţii (reacţii alergice) ca efecte secundare”.

“După o analiză atentă a datelor, (comitetul) a considerat că o legătură cu vaccinul este probabil în cel puțin unele dintre aceste cazuri”, a adăugat ea.

EMA, cu toate acestea, a clarificat că anafilaxia, sau ceea ce numește „reacții alergice severe”, a fost deja un „efect secundar cunoscut care poate apărea foarte rar la vaccinuri”.

Informațiile privind vaccinul AstraZeneca / Oxford indică deja faptul că persoanele care primesc injecția trebuie ținute sub „supraveghere atentă timp de cel puțin 15 minute” după administrare, în caz de reacții alergice.

Citește și:  Covid-19: Pericolul ascuns din spatele medicamentului-minune
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close