Franta

Al-Qaida ameninţă Franţa! Ministrul de Interne cere VIGILENŢĂ maximă

Asculta informatia

Ministrul francez de Interne Gerald Darmanin le-a cerut într-o scrisoare prefecţilor (reprezentanţi ai statului în regiuni) să dea dovadă de „vigilenţă” în această vară în faţa ameninţării teroriste, după o înregistrare video difuzată de gruparea Al-Qaida, relatează vineri AFP, potrivit agerpres.

Al-Qaida a difuzat pe 15 iulie o înregistrare video în care „condamna blasfemia întruchipată de caricaturile cu profetul Mahomed” şi în care Franţa este „denigrată”, scrie ministrul Gerald Darmanin în această notă datată miercuri şi consultată de AFP.

Preşedintele Republicii şi ministrul de interne sunt „vizaţi în mod explicit şi menţionaţi” în acest mesaj „virulent” „care cere acţiuni împotriva intereselor noastre”, adaugă el.

În consecinţă, Gerald Darmanin le cere prefecţilor să menţină la un „nivel înalt” măsurile de vigilenţă în iulie şi august, în special în cadrul „reluării parţiale a activităţilor economice şi culturale”.

„Trebuie menţinută o vigilenţă specială faţă de aceste anateme” care „stimulează ameninţarea endogenă”, scrie ministrul.

Totodată, aceste măsuri trebuie luate în aşteptarea deschiderii în septembrie la Paris a procesului privind atacurile din 13 noiembrie 2015 (de la Bataclan şi Stade de France), adaugă ministrul, care precizează că noile măsuri de securitate vor fi transmise prefecţilor.

Citește și:  Biserica protestanta UNITA a oficializat prima casatorie a două preotese de acelasi SEX
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 90

Close