Africa

Africa de Sud va cumpăra 1,5 milioane de vaccinuri produse în India

Africa de Sud va achiziţiona între lunile ianuarie şi februarie 1,5 milioane de doze vaccin anti-COVID-19 de la Institutul Serum din India (Serum Institute of India – SII) cel mai mare producător de vaccinuri din întreaga lume, a anunţat joi ministrul sud-african al sănătăţii, Zweli Mkhize, relatează agerpres.

„Anunţăm azi că Africa de Sud va primi un milion de doze în ianuarie şi alte 500.000 în februarie de la SII”, a anunţat Mkhize într-un comunicat, în care a precizat că se fac eforturi pentru a asigura că „nu vor exista întârzieri nenecesare şi impedimente de reglementare”.

Primii care vor fi vaccinaţi vor fi lucrătorii sanitari, al căror număr – potrivit cifrelor guvernamentale – depăşeşte un milion de angajaţi „din domeniul privat şi cel public”.

Anunţul intervine la câteva ore după ce Africa de Sud a înregistrat un nou record de contagieri şi de decese în ultimele 24 de ore, cu 844 de morţi – majoritatea în provincia Eastern Cape – şi 21.832 de contagieri.

Ţara se confruntă cu un al doilea val mai agresiv, în parte ca urmare a răspândirii noii tulpini de coronavirus, denumită 501.V2, care ar fi mai contagioasă şi responsabilă de această escaladare a cazurilor în provincia Western Cape, unde se află metropola Cape Town; şi în provinciile Eastern Cape, KwaZulu-Natal şi Gauteng, unde se află oraşul Johannesburg – cel mai mare din ţară – şi capitala Pretoria.

În total, Africa de Sud – ţara cea mai afectată de pandemie de pe continentul african – a înregistrat 31.368 de decese şi aproximativ 1.150.000 de cazuri confirmate, potrivit celor mai recente date, iar în următoarele zile ar putea înăspri măsurile pentru a limita răspândirea virusului.

Citește și:  Sudan: Mii de locuinţe afectate de ploile torenţiale; străzi inundate în capitala Khartoum
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close