Africa

Africa de Sud: 32 de oameni au murit în violenţele stradale

Asculta informatia

Bilanţul violenţelor şi jafurilor care au loc în Africa de Sud de câteva zile a crescut la 32 de morţi, odată cu anunţul altor 22 de decese marţi dimineaţă de către prim-ministrul provinciei Kwazulu-Natal (KZN, est), informează France Presse, potrivit agerpres.

Bilanţul în provincia unde au început vineri violenţele a crescut la 26 de morţi, a anunţat Sihle Zikalala într-o conferinţă de presă.

La aceasta trebuie adăugaţi cei şase morţi din zona metropolitană Johannesburg confirmaţi luni seară de preşedintele Cyril Ramaphosa.

Zikalala a menţionat în special faptul că mai multe dintre aceste decese au avut loc în timpul „busculadelor în acest context de revolte”, fără a specifica locul.

Primele incidente, cu drumuri blocate şi camioane incendiate, au avut loc vineri, a doua zi după ce fostul preşedinte Jacob Zuma a fost încarcerat, fiind condamnat la închisoare pentru sfidarea justiţiei.

Violenţele, jafurile şi incendiile s-au extins apoi în weekend în zona metropolitană Johannesburg, capitala economică a ţării.

Incidentele au continuat în noaptea de luni spre marţi, în special în Soweto, la vest de Johannesburg.

Citește și:  ATAC armat într-o biserică din SUA! Sunt morţi şi răniţi!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 13

Close