A opta zi de manifestaţii antiguvernamentale la Sofia – Europa News
Europa

A opta zi de manifestaţii antiguvernamentale la Sofia

Peste 18.000 de bulgari au manifestat pentru a opta zi, joi, la Sofia, cerând demisia guvernului pe care îl acuză de corupţie şi legături oligarhice, relatează AFP, via agerpres.

Manifestanţii, între care mulţi tineri, au blocat traficul în centrul capitalei bulgare timp de şapte ore. În ritmul tobelor, ei au purtat steaguri şi au scandat ”vom fi aici în fiecare zi”, ”demisie” şi ”mafia” la adresa guvernului de centru-dreapta al lui Boiko Borisov, la putere de 10 ani, aproape fără întrerupere.

De asemenea, protestarii au solicitat demisia procurorului general Ivan Guechev, pe care îl acuză de ”parţialitate”. Guechev, care subliniază că ”toţi sunt egali în faţa legii”, a ordonat joia trecută o percheziţie la birourile a doi consilieri ai preşedintelui Rumen Radev, apropiat socialiştilor, care denunţă ”caracterul mafiot” al guvernului.

Proteste împotriva corupţiei şi pentru demisia guvernului care au făcut obiectul unei serii de scandaluri au avut loc joi în aproximativ zece oraşe din Bulgaria.

Borisov şi aliaţii săi naţionalişti din coaliţia guvernamentală au declarat joi că vor rămâne la putere până la sfârşitul mandatului parlamentului, în primăvara viitoare.

Citește și:  SUA: Protest de amploare împotriva vaccinării obligatorii!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close