A murit Uica Mihai, indragitul bucatar banatean – Europa News
Romania

A murit Uica Mihai, indragitul bucatar banatean

Uica Mihai s-a stins din viata, sambata, dupa o indelungata suferinta, cu doar doua zile inainte sa implineasca 64 de ani. Ne-a lasat o bogata colectie de retete din bucataria banateana pe care a indragit-o atat de mult.

Am aflat, cu tristete in suflet, plecarea lui „Uica Mihai” in ceruri! Dumnezeu sa te odihneasca in pace!„, a transmis primarul din Buzias, Sorin Munteanu.

Pe numele sau adevarat Mihai T. Ioan, Uica Mihai s-a nascut la Resita, judetul Caras- Severin, in 08.11.1957, intr-o familie simpla de muncitori cu radacini in Armenis, din acelasi judet, localitate faimoasa pentru muzicantii sai de marca.

Din anul 2008 a inceput colaborarea cu TVR Timisoara unde prezentat emisiunea de traditii culinare ‘Sarea in bucate’. Incepand din 2012 a avut si o colaborare permanenta cu Radio Timisoara realizand emisiunea in grai „În cuina la Uica Mihai o seama de resete banatene„.

In esenta prozator si poet, Uica Mihai a devenit pentru spatiul banatean o figura reprezentativa, atat prin contributia deosebita la conservarea traditiilor autentice cat si la revigorarea zestrei culinare deosebite a banatului. Autor prolific, Uica Mihai a editat in regie proprie si ulterior prin Asociatia Culturala Uica Mihai Traditii Banatene, carti de bucate, poezie si proza, literatura nostalgica precum si antologii de literatura in grai.

Incepand din anul 2010 Uica Mihai s-a stabilit in Buzias, inima pustei banatene, unde isi tinea poarta deschisa pentru lumea intreaga.

Citește și:  Dar Iohannis, care nu a purtat mască la congresul PNL doar dacă a fost fotografiat, la ce pedeapsă se poate aștepta?
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close