A murit și cea de-a treia fetiță spălată pe cap cu soluție pentru deparazitarea animalelor. – Europa News
Romania

A murit și cea de-a treia fetiță spălată pe cap cu soluție pentru deparazitarea animalelor.

A murit și cea de a treia fetiță, spălată pe cap de mama ei cu o soluție pentru deparazitarea animalelor, deoarece voia să îndepărteze păduchii.

A murit și cea de-a treia fetiță din Brașov, care a fost spălata pe cap de către mama ei cu tomoxan, un antiparazitar folosit la animale. Copila a decedat la doar două zile după moartea surorilor ei, care au suportat, la rândul lor, același tratament cu soluția pentru animale.

Inițial trei fetițe au fost transportate de urgență la spital, alături de mama și bunica lor, după ce s-au spălat pe cap cu o soluție toxică pentu ovine. În ciuda eforturilor medicilor, cele două fetițe în vârstă de 7 și 9 ani, au  murit la scurt timp după ce au ajuns la spital.

„Din păcate copiii în varstă de aproximativ 7 ani și 9 ani, de sex feminin, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Cei doi copii au fost declaraţi decedaţi. Mama copilului a fost transportată la Spitalul Rupea. Bunica copilului este în stare gravă și i se acordă asistență medicală la fața locului”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții ISU.

Azi, s-a stins din viață și ce de-a treia fetiță care a fost spălata pe cam cu tomoxan.  Părinții sunt cercetați penal în stare de libertate, iar cazul va ajunge la Parchetului Tribunalului pentru Minori.

Substanţa care le-a adus moartea celor trei fetițe se numeşte tomoxan şi este folosită pentru deparazitarea animalelor, în special pentru ovine.

A murit și cea de a treia fetiță: „Da, chiar suntem în stare de şoc”

Primarul a declarat că întreaga comunitate se află în stare de șoc și că cel mai probabil gestul mamei a fost făcut din cauza lipsurilor materiale, întrucât provine dintr-o familie nevoiașă.

Citește și:  Afirmații ȘOCANTE în Parlamentul din Luxemburg. Prof. Christian Pierronne: Acestea nu sunt vaccinuri, sunt o batjocură la adresa Științei și a Dreptului. Oricine le aprobă poate fi urmărit penal. Luc Montagnier: Sunt otrăvuri! Ucid! Totul e despre CONTROL

„Da, chiar suntem în stare de şoc. Numita Şomu Bianca, mama celor trei minore le-a spălat cu substanţa tomoxan pe cap crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap şi tomoxan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomaxan este substanţa şi ştiu că se se spală oile, pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni. Nu ştiu cine a sfătuit-o. Sunt alături de ei cu tot ce pot şi o să îi ajut şi la înmormântare, cu toate detaliile. Am înţeles că şi bunica s-a spălat prima dată. Probabil un leac bătrânesc, nu ştiu. Este o familie mai nevoiaşă, harnică şi care şi-a văzut de treabă. Au patru copii. Aveau patru copii, din păcate. Nu ştiu, e o durere foarte mare”, a spus primarul comunei, pentru Antena 3.

 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close