A mai căzut un mit. Infectări și decese în rândul vaccinaților – Europa News
RomaniaSanatate

A mai căzut un mit. Infectări și decese în rândul vaccinaților

Vaccinații sunt și ei la fel de vulnerabili în fața Covid, potrivit statisticilor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică. Pe lângă faptul că s-au înregistrat zeci de mii de infectări după vaccinare, au fost raportate și peste 400 de decese din cauza noului coronavirus.

”Dineul cu proști”, la care premierul Florin Cîțu a participat cu voioșie, pare să fie imaginea perfectă a stupidității. Toți vaccinații din sală, că doar înțepații au avut acces, erau, regulamentar, cu masca pe figură. Și, pe bună dreptate, lumea s-a întrebat de ce cu mască dacă sunt imuni? În fapt, cel mai tare au ajuns să se teamă de Covid tocmai vaccinații, și nu îi contrazic deloc. Pentru că le este greu să gândească, au înghițit nemestecat mesajele Guvernului, prin care le-au inoculat faptul că doar atunci când toți se vor vaccina vor fi în siguranță.

”Astfel de spectacole sunt posibile pentru că și iubitorii de cultură au înțeles că singura soluție este vaccinarea”, posta premierul Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook. Deloc surprinzător a fost însă că, pe lângă sutele de înjurături, s-au mai strecurat și comentarii ale unor oameni îngroziți de refuzul celorlalți de a se vaccina, sugerând că și renunțarea la mască în aer liber este periculoasă. Semn că insistența cu care Guvernul a semănat spaima și panica în rândul populației a avut ceva efect. Amânarea permisiunii pentru cei vaccinați de a sta în birouri fără mască sau pentru cei care stau singuri în birou este o altă dovadă a absurdului promovat de Executiv. Ce se putea întâmpla? Să se infecteze vaccinatul de la vaccinat? Păi și atunci care este protecția vaccinului?

Citește și:  Leziuni axilare post-VACCINARE – Medicii au crezut că sunt metastaze

Aproape jumătate din vaccinați, pozitivi la Covid

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, 10.8% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021, au fost persoane vaccinate, iar dintre acestea, 44.3% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2. ”În perioada 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021, un număr de 22.911 persoane (0.6% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 68.3% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer, 6.3% au fost vaccinate cu Moderna și 25.4% au fost vaccinate cu Astra Zeneca. În aceeași perioadă, la un număr de 414 persoane (1.8% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul. Dintre acestea, 336 (81.2%) erau vaccinate cu Pfizer, 44 (10.6%) cu Moderna și 34 (8.2%) cu Astra Zeneca. Totodată, în perioada 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021, un număr de 4.363 persoane (0.2% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 94.1% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer, 3.1% au fost vaccinate cu Moderna și 2.8% cu Astra Zeneca”, se arată în raportarea INSP.

Dr. Flavia Groșan tratează vaccinații

Medicul pneumolog Flavia Groșan a relatat pe Facebook cazul unui vaccinat cu ambele doze, care s-a îmbolnăvit de Covid și a venit la tratament. ”Astăzi o fază de groază la cabinet. După ora 17 intră val vârtej în cabinet, disperată, o doamnă cu soțul vaccinat ți recent rapelat. De câteva zile febră. Ca tot omul, merge la un CT. Când colo, ce să vezi? Sticlă mată bazal bilateral. Domnul avea și adenopatii locale. Au început plimbarea între spitale. Au făcut o caterincă zdravănă peste tot pe unde au fost, cum adică, nu ne-ați spus că dacă ne vaccinăm nu mai facem Covid? Și până la mine nu s-au oprit. I-am calmat și, râzând, au ieșit victorioși și plini de speranță. Am pornit lampa UV, am blocat consultațiile 30 de minute și apoi am continuat”, povestește dr. Flavia Groșan.

Citește și:  Preşedintele Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihăilă în funcţia de ministru al Sănătăţii

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close