Romania

A fost demis ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu. Revocata din functie si Andreea Moldovan

Atat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, cat si Andreea Moldovan, secretar de stat, au fost demisi in urma scandalului privind schimbarea criteriilor de carantinare a localitatilor.

Andreea Moldovan a anuntat marti, 13 martie, ca aceste criterii in functie de care localitatile sunt carantinate o sa fie modificate, astfel incat sa fie luati in calcul mai multi factori, inclusiv gradul de ocupare a paturilor din spitale.

Ulterior, premierul Florin Citu a declarat ca nu stia nimic despre aceasta modificare, cu toate ca a fost publicat in Monitorul Oficial, fiind semnat de Andreea Moldovan. Ea a si recunoscut ca nu l-a informat pe prim-ministru.

Premierul Florin Citu a propus demiterea celor doi, urmand ca decizia sa ajunga pe masa lui Klaus Iohannis. Interimar, pana la numirea unui nou ministru, portofoliul Sanatatii va fi preluat de Dan Barna.

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu.

Demiterea lui Vlad Voiculescu are loc după săptămâni de tensiune în coaliție, însă decizia premierului a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu a fost numit la sefia Ministerului Sanatatii in urma cu mai putin de 4 luni, succedandu-i in functie lui Nelu Tataru.

Citește și:  A murit bebelușul înecat în cristelniță, la un botez din Suceava. Micuțul fusese dus din biserică direct la Terapie Intensivă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close