500 de bărbați înarmați au masacrat un sat: 60 de morți și zeci de case arse – Europa News
Africa

500 de bărbați înarmați au masacrat un sat: 60 de morți și zeci de case arse

Peste 60 de persoane au fost ucise şi 60 rănite într-un nou masacru comis de bărbaţi înarmaţi într-un sat din statul Darfur de Vest (vestul Sudanului), a anunţat duminică ONU.

„Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente care s-au derulat săptămâna trecută şi care s-au tradus prin sate şi case arse, precum şi pieţe şi magazine distruse” în acest stat, a precizat Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) din Khartoum într-un comunicat, potrivit France Presse.

Potrivit ONU, aproximativ 500 de bărbaţi înarmaţi au atacat sâmbătă localitatea Masteri, la 48 km de capitala provincială El Geneina, ucigând peste 60 de persoane, majoritatea din comunitatea Masalit, şi rănind alte 60. Mai multe case din nordul, sudul şi estul satului au fost jefuite şi arse, precum şi jumătate din piaţa locală.

Aceste masacre au vizat recent agricultori din triburi africane care se află în conflict cu triburile arabe nomade în legătură cu pământul.

Citește și:  ONU lansează o anchetă privind atingeri aduse drepturilor omului în teritoriile palestiniene ocupate şi în Israel
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close