Africa

18 persoane ucise în două zile atacurile teroriste din Mali și Burkina Faso

Asculta informatia

Surse guvernamentale și de securitate au declarat că militanți extremiști au ucis, miercuri și joi, cel puțin 18 persoane în atacuri executate în nordul Burkinei Faso și în centrul Mali.

Atacurile militanților afiliați la Al Qaeda și ISIS sunt frecvente în cele două țări din Africa de Vest, unde aceștia și-au extins prezența în ultimii ani, în pofida prezenței a peste 15.000 de de militari din forțele ONU de menținere a păcii și a 5.100 de soldați francezi.

Ciadul a anunțat săptămâna aceasta că va disloca 1.200 de militari în regiune pentru a ajuta la combaterea islamiștilor radicali, după ce președinții din Niger, Mali, Ciad, Burkina Faso și Mauritania, țările G 5 din regiunea Sahel, s-au întâlnit cu aliații europeni și internaționali pentru a discuta situația de securitate.

Atacul din Burkina Faso a avut loc joi dimineață între localitățile Marqui și Tokabango. Militanții au executat o ambuscadă asupra rezidenților care se îndreptau spre o piață din Dolbel, în Niger, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Oseni Tambora. În ambuscadă, au fost ucise opt persoane, iar alte nouă rănite. Un responsabil de securitate a menționat că o persoană rănită și-a pierdut viața.

În Mali, surse guvernamentale au declarat că “cel puțin 9 persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite sau date dispărute, într-o serie de atacuri lângă Bandiagra din regiunea Mopti din centrul țării”. Militanții au deschis focul în două sate, miercuri seara, și joi au executat o ambuscadă asupra unor vehicule de transport public pe drumul dintre Sivari și Pancas.

Citește și:  Sudan: Mii de locuinţe afectate de ploile torenţiale; străzi inundate în capitala Khartoum
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =

Close