Stiri externe

17 șefi de stat s-au angajat să sprijine comunitatea SODOMITILOR

Asculta informatia

Liderii a 17 state din Uniunea Europeană au publicat, joi, o scrisoare comună în care se angajează să continue “lupta împotriva discriminărilor la adresa comunității LGBTI”.

Scrisoarea vine la o zi după ce Comisia Europeană a anunțat că va lua măsuri juridice împotriva legislației recent adoptate în Ungaria, care restricționează expunerea minorilor la materiale cu conținut homosexual.

Mai exact, textul legii interzice “reprezentarea și promovarea altei identități de gen decât cea de la naștere” în rândul persoanelor sub 18 ani.

Semnatarii scrisorii sunt următorii șefi de stat și de guvern: Alexander De Croo (Belgia), Mette Frederiksen (Danemarca), Angela Merkel (Germania), Kaja Kallas (Estonia), Micheál Martin (Irlanda), Kyriakos Mitsotakis (Grecia), Pedro Sánchez (Spania), Emmanuel Macron (Franța), Mario Draghi (Italia), Nicos Anastasiades (Cipru), Krišjānis Kariņš (Letonia), Xavier Bettel (Luxemburg), Robert Abela (Malta), Mark Rutte (Olanda), Sanna Marin (Finlanda) și Stefan Löfven (Suedia).

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a semnat documentul după ce acesta a fost dat publicității.

Scrisoarea este publicată în prima zi a summit-ului șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană și este adresată președintelui Comisiei Europene, președinției portugheze a Consiliului Uniunii Europene și Consiliului European.

De asemenea, poziția de sprijin a celor 17 lideri vine cu patru zile înaintea Zilei Internaționale a mișcării LGBT, de pe 28 iunie anul curent.

Semnatarii scrisorii spun că au redactat documentul “în lumina amenințărilor împotriva drepturilor fundamentale și în special a principiului nediscriminării pe motiv de orientare sexuală”.

Scrisoarea nu menționează Ungaria dar ținta criticilor este implicită.

“Un stat membru concepe legi care stigmatizează o minoritate sexuală și care amestecă pedofilia cu homosexualitatea. Nu poți lăsa să treacă asta. Este inacceptabil pentru noi, ca șefi de stat și de guvern”, susține premierul din Luxemburg, Xavier Bettel.

Citește și:  Emanuel Macron admite că au fost reduse libertăţile în Franţa pentru a face faţă pandemiei

Comisia Europeană a început, miercuri, procedurile legale împotriva Ungariei în legătură cu noua lege, iar șefa Comisiei, Ursula von der Leyen, a numit actul respectiv drept “o rușine”.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a replicat imediat că observațiile făcute de Ursula von der Leyen reprezintă “o rușine”.

Orban a insistat că legea nu conține elemente discriminatorii, pentru că nu vizează orientarea sexuală a persoanelor adulte.

Sursa: www.antena3.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1

Close