World

13 octombrie e „Ziua Internațională Fără Sutien

Astăzi sărbătorim, Ziua Internațională fără sutien.

Asculta informatia

Apărută în urmă cu câțiva ani, ca un mod de a promova investigațiile medicale menite să depisteze din timp cancerul la sân, Ziua Internațională Fără Sutien a devenit un fenomen mondial.

Este sărbătorită la mijlocul lunii octombrie, luna dedicată cancerului mamar. Campania a început în 2011, fiind folosite hashtag-urile #nobraday pentru a susţine campania.

În România, campania încă nu a prins în rândul doamnelor şi domnişoarelor.

Nu se cunosc foarte bine originile acestui manifest, dar scopul de a promova astfel autoexaminarea, ecografia mamară sau mamografia pentru depistarea timpurie a cancerului la sân l-au transformant într-un eveniment care are loc în fiecare an. Este o sărbătoare menită să sporească conștientizarea privind sănătatea femeilor.

Fotograful Cristian Bulugea, Daydreamerro, a convins o mulțime de femei din Capitală să-și lase sutienele acasă și să devină vedetele galeriei sale foto.

„Avem un album care ne arată cât de frumoase sunteți în fiecare zi când vă întâlnim în drumurile noastre. Sperăm că și noi vom învăța să reacționăm pe măsura atunci când vă purtați așa.

Și poate că o să învățăm să nu mai fluierăm ca pe stadion…Și să folosim poate cuvinte potrivite sau un zâmbet!

Să nu purtați sutien pe sub haine este o normalitate pe care trebuie să o percepem ca un lucru firesc, sănătos și frumos. „Braless Bucharest” vine să spună „Happy No Bra Day” tuturor celor care mâine și nu numai vor alege să nu poarte sutien. Nouă ne place să vă vedem așa!”, scrie autorul albumului.

Citește și:  Închiderea bisericilor a fost o greșeală imensă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − 36 =

Close