Africa

100 de migranți au forțat granița cu Melilla

Asculta informatia

O sută de migranţi au încercat miercuri să treacă frontiera dintre Maroc şi enclava spaniolă Melilla, au anunţat autorităţile spaniole, la două luni după un val de migranţi inedit şi o criză diplomatică majoră între cele două ţări, relatează AFP, potrivit agerpres.

Aproximativ 20 de persoane au reuşit să ajungă în Melilla miercuri şi doi poliţişti spanioli au fost uşor răniţi, a indicat un purtător de cuvânt al prefecturii din Melilla.

”Migranţii au lansat pietre către forţele de ordine marocane care au ajutat activ forţele de ordine spaniole pentru a ţine sub control acest asalt”, a adăugat el.

Persoanele reţinute au fost conduse la un centru de primire a migranţilor unde vor fi supuse testării la COVID-19.

Luni, 119 de migranţi au reuşit să intre în Melilla dintr-un grup de circa 200 de persoane care a încercat să treacă gardul metalic care separă enclava de Maroc.

În luna mai, cealaltă enclavă spaniolă situată în nordul Marocului, Ceuta, a fost copleşită de sosirea bruscă a peste 10.000 de migranţi, în mare majoritate tineri şi adolescenţi marocani, pe fondul unei relaxări a controalelor efectuate de poliţia marocană.

Ceuta şi Melilla, singurele frontiere terestre între Uniunea Europeană şi Africa, sunt supuse de câţiva ani unei mari presiuni din partea migranţilor, căreia din primăvara lui 2020 i s-a adăugat şi închiderea frontierei de partea marocană, motivul oficial fiind evitarea intrării cazurilor de coronavirus.

Citește și:  SPANIA: Anchetă privind faptele de pedofilie în rândul Bisericii Catolice
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close