Africa

100 de jihadişti au fost ucişi într-o acţiune a militarilor francezi

Operațiunea „Eclipse”, desfășurată în comun de armata franceză și maliană în luna ianuarie, a permis neutralizarea a aproximativ o sută de teroriști, anunţă autorităţile de la Paris şi Bamako.

Aproximativ o sută de jihadişti au fost neutralizați şi aproximativ douăzeci capturați. De asemenea, mai multe motociclete și materiale de război au fost confiscate”, acesta este rezultatul operațiunii „Eclipsa”, desfășurată în perioada 2-20 ianuarie de către armata maliană și forța franceză Barkhane , a transmis miercuri armata maliană, într-o declarație de presă, preluată de publicaţia franceză lexpress.fr.

Parisul afirmase deja săptămâna trecută că aproximativ douăzeci de jihadişti au fost uciși la mijlocul lunii ianuarie de către armata franceză și partenerii locali din nordul statului Burkina Faso, în zona cunoscută sub numele de „Cele trei frontiere” (Burkina, Mali, Niger). În Mali era vorba de „alungarea inamicului din zonele sale de refugiu”, din sectorul Douentza-Hombori-Boulkessi, o regiune împădurită în care sunt cantonate elemente importante ale grupului, o alianță jihadistă afiliată al-Qaeda.

Parisul încearcă să combată jihadiștii din Sahel cu 5.100 de militari, desfășurați din anul 2013 alături de armatele din G5 Sahel (Mauritania, Mali, Ciad, Burkina Faso, Niger). Cu toate acestea, armatele au parte rareori de succese atât de importante precum cel raportat miercuri, mai arată publicaţia citată.

Cu toate acestea, sectorul rămâne extrem de periculos pentru forțele maliene și franceze. La sfârșitul lunii decembrie, trei soldați francezi au fost uciși în zonă de explozia unei mine artizanale lângă Hombori, în timp ce șase soldați malieni au fost uciși în weekendul trecut în atacuri simultane de noapte împotriva celor două tabere militare din zonă, în Boulkessy și Mondoro.

Citește și:  Arbitrul Coltescu sacrificat pe altarul corectitudinii politice. #JeSuisColtescu
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close